Nyheder

4/4 2015

Resultat fra Etape 3

Resultater og stræktider fra dagens løb samt samlet resultat er nu klar. Baner kommer senere.

Results and split times from third day and total results are ready and can be found in the "Resultater" menu.

4/4 2015

Live dækning på etape 3

Det ser ud til, at vi har lidt internet på pladsen i dag, så vi forsøger med live dækning. Nu får vi så at se, hvad der sker, når alle folk og deres mobiler kommer...

Chase start lists are ready.

3/4 2015

Jagtstartlisterne

Så er jagtstartlisterne klar.

Chase start lists are ready.

3/4 2015

Dagens rapport

*** Pan-Posten "live" ***

Rekord på børnebanerne

I dag var der rekord med 300 børn!
Børnepasningen har haft en del tilmeldte børn og lidt uanmeldte børn – ca. 30 ialt. Der er blevet tegnet, leget og lavet papirperler af gamle kort og der er glade børn.
Telte er pyntet med tegninger fra alle børnene, der er gået børnebaner og leget/spillet i den dertil indrettede børnepark. Der meldes om legetøj for både drenge og piger. Alle børn har lovet at komme tilbage i morgen.......og vi glæder os.

3. etape

3. etape Intet er afgjort før målstregen er krydset.
I banelægningen har udgangspunktet været, at der hele tiden skal være endnu en mulighed for at slippe væk fra sin konkurrent.
Terrænet indeholder mange små variationer, og disse er forsøgt udnyttet i banelægningen. Så der at noget for alle typer løbere, både dem der er gode til at orientere og dem der er gode til at løbe. Der er letløbte partier og tætte skovstykker. Der er flade områder og kuperede områder.
Så kæmper man på hele vejen til mål, har man mange muligheder for at slippe væk fra sine konkurrenter. Og tør man satse og løbe egne veje, kan man vinde vigtige sekunder, både først og sidst på banen.
God tur i skoven, og kig op, det kan være du ser et af de mange krondyr som holder til i skovene.
/Henrik Jørgensen, banelægger

3/4 2015

Hvor er jagtstartlisterne

Vores serviceniveau, specielt at man kunne komme til at løbe sin egen klasse som åben bane en enkelt dag - bider os lidt i halen i aften. Det betyder, at endelige jagtstartlister nok ikke kommer på før omkring midnat.

Chase start lists will be ready around midnight.

3/4 2015

Nogle ord fra banelæggeren

*** Pan-Posten "live" ***

Etape 2

”Kunne Signe og dig for resten ikke lave nogen baner til påsken” slyngede Ebbe ind som en sidebemærkning i forbindelse med en løbetræning. ”Tjoh, hvor svært kan det være – det fikser vi da nemt”. Som træner har Rasmus lavet et væld af baner og Signe har som aktiv eliteløber også opnået en god portion erfaring -men har aldrig tidligere haft rollen som banelægger.

På det første møde i banelæggerteamet blev vi enige om at ryste posen og tænke lidt ud af boksen. Vi blev enige om at lege lidt med såvel målestok, banelængder og type af bane (mellem/langdistance/stafetstemning) for at give løberne lidt variation i orienteringsoplevelsen over de tre etaper.

Det er vist ingen hemmelighed, at der var lidt udfordringer i forhold til at skaffe skovtilladelser, og det skabte lidt forsinkelser i flere af processerne i korttegningen så vi så ikke det første udkast til kortet før i midten af december. Første indtryk af kortet var ”arh, her er ikke meget at arbejde med, -åbne områder uden detaljer til postplaceringer”. Men vi måtte hurtigt i gang, hvis banelægning, kontrol osv. skulle nås inden deadline for trykning.

Allerede ved første visit på Mols ændrede vores syn på terrænet sig dog. I og med at vi skulle lave baner med mellemdistancepræg, åbnede der sig mulighed for at lave en helt anden type banelægning end de fleste nok er vant til at se i Danmark. Som folk nok har oplevet under løbet, er der næsten labyrintagtige passager, hvor orienteringen antager sprintkaraktér. Målet var at udfordre løberne på deres evne til omstilling af O-teknik, og at give folk en anden oplevelse af orientering, end de er vant til i Danmark. Forhåbentligt har folk også oplevet at vi med samme stævneplads to dage i træk har formået at skabe to vidt forskellige O-oplevelser.

Tanken med at anvende de grønne områder med buskbevoksning, var at skabe lidt af den intensive orientering, man ellers oftest kun oplever i Sydeuropa. Vi valgte at anvende målestok 1:7.500 i alle klasser, da de grønne områder er svære at læse i konkurrencefart. Det har ganske givet krævet lidt tilvænning for nogen at løbe med denne målestok-

Der har selvfølgelig været udfordringer undervejs – bl.a. præmisser for placering af start, stævneplads og selvsagt valg af terræn. Det er altid en udfordring at dreje de letteste baner rundt –specielt i dette åbne terræn uden stier. Desuden har vi måttet udnytte visse områder i meget ekstrem grad, hvilket har betydet utroligt mange postplaceringer i små områder. Det har vi gjort for at skabe varierede baneforløb, men også for at undgå for stor postbelastning. Forhåbentligt har folk læst advarslen om at posterne stod tæt, så vi ikke er rendt ind i alt for mange fejlklip?!

”Og nej, så svært var det jo ikke –det fiksede vi jo nemt…”I skrivende stund er posterne netop sat ud, den lange ventetid med forberedelser er slut, og forhåbentligt får løberne en god oplevelse.

/Signe Søes og Rasmus Oscar, banelæggere

3/4 2015

Resultat fra Etape 2

Resultater og stræktider fra dagens løb er nu klar. Baner kommer senere.

Results and split times from second day are ready and can be found in the "Resultater" menu.

2/4 2015

Påskeløb, etape 1

*** Pan-Posten "live" ***

Børnebaner
Børnebanerne er henlagt til stævnepladsens nordlige hjørne – med udsigt over det smukke landskab. Hjørnet bestyres af Katrine Hinge og Henriette Rokkjær – begge assisteret af respektive børn. De fortæller at dagen har været noget hektisk - over 200 børn og barnlige sjæle har besøgt børnebanerne, hvilket er mere end en almindelig dag på ”kontoret”.
De glæder sig til at se nogle flere børn i morgen – der åbent fra kl. 9.30 - 13.30


Kiosken
Kiosk-teamet takker for Jeres tålmodighed på Påske løbets første dag. Vi er overraskede over hvor stor søgning der har været til vores dejlige hjemmelavede mad. Vi sendte ”bolle-damerne” tidligt hjem for at lægge dej til morgendagens sandwichboller, der er indkøbt nye forsyninger af søde sager og grill-teamet står tidligt op i morgen for at kunne følge med.
Vi er glade for at se så mange sultne mennesker og glæder os til i morgen.
Morgendagens suppe er lavet på tomat

Vi havde besøg af TV2 på stævnepladsen – se indslaget på TV2 Østjylland. Påskeløbene er 1:50 inde.

2/4 2015

Resultat fra Etape 1

Resultater fra dagens løb er nu klar, og kan findes i menuen, ligesom kort med baner også kan. Vi havde planer om live resultater, men desværre var internetforbindelsen fra stævnepladsen elendig og ofte ikke-eksisterende :-(
Pga. de fejl, vi lavede i D12B og H12B, så vil der komme en opdateret liste senere. Selv om I står som disket nu, så vil det blive ændret.

Results from first day are ready and can be found in the "Resultater" menu. You can also find maps with courses.

1/4 2015

Resultat fra fortræning

Resultater fra fortræningen er nu klar.

Results from the training yesterday and today can now be found here.

1/4 2015

Velkommen til Påskeløb!

I morgen går det løs og vi glæder os. Efter rigtig mange ugers intense forberedelser med op- og nedture er vi nu klar til at modtage alle jer, vores mange gæster fra nær og fjern. 1760 løbere fra 8 forskellige nationer er det blevet til og vi glæder os til, at vise jer lækre terræner i National Park Mols, gode kort tegnet af meget dygtige korttegnere og baner lavet af dygtige og fantasifulde banelæggere. Herudover har vi arbejdet med vores stævnepladser og kiosken med et bredt udvalg. Vi har lagt os i selen for at levere det ypperste til jer. Glæd jer!
/René og Ebbe, stævneledere)


Etape 1
Det har været en spændende opgave i et fint terræn. Det blev noget begrænset af den udstrækning terrænet fik, som vi kunne bruge til at boltre os i.
Med det klassiske tema vi har trukket ned over etape 1, så er det faktisk blevet ret fint. Der skal presses på, også i bakkerne, hvis der skal løbes hjem i hurtigste tid. Så frem med hurtigløberskoene, spark dig igennem brombærrene og løft blikket ud over vidderne!
Velkommen til første etape af påskeløb 2015.
/Thomas Hjerrild, banelægger

31/3 2015

English version ready

The Event Details in english can now be found using the United Kingdom flag in the menu.

29/3 2015

Instruktionen klar

Nu nærmer påsken sig, og instruktionen til påskeløbet er nu på plads. Den kan ses under "Info" i menuen. Her kan du også finde information om første start på tredje etape.

The technical information for the event has now been finished. You can find it under "Instruktion" in the "Info" menu. It is in danish but we are working on an english version. Most of the information is also covered in the english and german invitation.

28/3 2015

Gå ikke glip af kioskens gode tilbud

Det kan godt være at du går glip af familiens påskefrokost - men vi har sørget for et godt alternativ.
Gå ikke glip af kioskens gastronomiske tilbud:

  • Grillet burger med 100% oksekød og salat - 25 kr.
  • Grill pølse med brød - 20 kr.
  • Suppe med hjemmebagt brød - 15 kr.
  • Hjemmebagte kyllige-og skinke sandwich - 15 kr.


Stort udvalgt af hjemmebagte kager med kaffe eller the.

Er du lidt kold efter en tur i skoven kan vi anbefale en kop varm kakao med flødeskum og er der brug for lidt til den søde tand, frister vi med et stort udvalg af slik og chokolade.

Vi er helt med på det sidste nye - vi bruger MobilePay

23/3 2015

Startlister klar

Startlisterne for de to første etaper er nu klar og kan findes i menuen. Der er fri start i lette og begynder-baner.
Har du ikke fået dig tilmeldt, kan du møde op og købe en vakant plads i din sædvanlige løbsklasse i stævnekontoret i tidsrummet kl. 9.00 - 12.00. Der er et begrænset antal vakante pladser i hver klasse. Prisen er 110 kr. for D/H-20 og 140 kr. for D/H 21-. Egen SI-brik kan anvendes. Leje af brik koster 25 kr.

The start lists for the first two days are now ready and can be found in the menu (Startliste). The start in courses of "easy" and "beginner" difficulty is put'n'run.

16/3 2015

Over 1750 tilmeldte!

Ved tilmeldingsfristens slut var vi nået op på 1759 tilmeldte - og det er vi godt tilfredse med!
En startliste (uden starttider) kan nu findes i menuen, så man kan tjekke, om oplysningerne er korrekte, specielt klasse og SI-briknummer.

The total number of entries ended at 1759. You can now find a preliminary start list in the menu (Startliste). Please check if the information there is correct, especially class and SI chip number.

8/3 2015

Endelige banelængder

De endelige banelængder er nu på plads og kan ses i menuen under "Banelængder". Så du har stadig en chance for at skifte klasse, hvis du synes, at du kommer til at løbe for langt - eller kort.

1/3 2015

Skarpt hjørne er nået

I dag nåede vi de 1000 tilmeldinger, heraf 150 fra udlandet. Men der er plads til flere, så det er godt, at der er næsten 14 dage til tilmeldingsfristen udløber.

27/1 2015

Træning til påsken

Der findes adskillige muligheder for at få støvet vintersløvsindet af i dagene op til Påskeløbet. Vi tilbyder officiel fortræning i Ringelmose skov den 31/3 og 1/4 fra kl. 13 til 17. Tilmeld dig via o-service, hvis du vil være sikker på et kort.
I weekenden før Påskeløbet - 27-29/3 - er der Danish Spring, et højkvalitetsstævne i klassisk nordsjællandsk terræn.

14/12 2014

Åben for tilmelding

Indbydelsen er nu klar til næste års Påskeløb - og samtidig er tilmeldingen åben i O-service.
Glæd jer - det bliver et fantastisk påskeløb!

13/12 2014

Nytegnede kort opdateres helt frem til trykstart

OK Pans bedste og mest erfarne korttegnere har dannet et ambitiøst team bestående af Frank Linde, Flemming Nørgaard, Kell Sønnichsen, John Holm, Ivan Christensen og Kent Lodberg. De vil gøre alt for at Påskeløbet også på kortfronten bliver en stor oplevelse.

Ørnbjerg Mølle bliver revideret i 2015 og opdateret til højeste standard.
Mols Bjerge bliver fuldstændig omtegnet med 2,5 meters ækvidistance og vil fremstå som et helt nyt kort. Selvfølgelig sker det på grundlag af det mest opdaterede materiale og 2014 orthofoto fra COWI og med det nyeste GPS udstyr fra Garmin.

Begge kort vil blive opdateret i samarbejde med banelæggerne helt frem til løbene og skulle gerne på dagen fremstå helt uden fejl og mangler.


Indledende øvelser til korttegningen.

Kontakt

Stævneledere:
Ebbe Nielsen, OK Pan, ebbe@loberen.dk
René Rokkjær, OK Pan, rene@rokkjar.dk

Samarbejdspartnere


Sponsorer