Presse: PAN og orientering generelt

Pressemateriale om Orienteringsklubben PAN Aarhus og orientering generelt

Pan er skovens gud og også navnet på den største af de to aarhusianske orienteringsklubber. Faktisk er OK PAN med sine 315 aktive medlemmer Danmarks 2. største orienteringsklub (2012).

Klubben blev født i 1946 og har siden 1974 hørt hjemme i klubhuset Silistria, som ligger midt i Marselisborgskovenes smukke natur. Klubben udbyder et væld af faste ugentlige aktiviteter helt fra børnetræning til pensionistaktiviteter, hvilket suppleres af flere årlige begivenheder, hvor FEMINA-kvindeløbet er det mest kendte. Se dem alle i kalenderen.

Udover orientering i løb eller gang, så har PAN også aktive MTB'er, som dyrker sporten på jernhest. Det kaldes MTB-orienteringsløb (MTB-O). Sportsligt har PAN også vist sin store bredde ved at vinde DM for orienteringsklubber i 2011, som er en prestigefyldt breddetitel. Der er også god bredde i alderen på medlemmerne, som varierer helt fra et par måneder til 80-90 år. Et af kendetegnene ved orienteringssporten er netop, at der ved alle konkurrencer er baner for alle niveauer - uanset teknisk kunnen eller fysisk formåen, og ofte ser man familier på 3 generationer være på tur sammen.

Generelt er orientering er en sport, hvor både god form og gode evner til at finde vej belønnes. Kort og kompas er de essentielle redskaber, når løberne skal forsøge at finde vej gennem skoven, hvor et antal poster skal besøges i en bestemt rækkefølge. Til konkurrence dystes i flere forskellige discipliner, hvor sprint (løb på detaljerede bykort), natløb og almindeligt orienteringsløb er hovedkategorierne (for mere information se DOF's hjemmeside). Årligt arrrangeres både Jysk Fynske Mesterskaber (JFM) og Danske Mesterskaber (DM) i næsten alle orienteringssportens afarter og for alle aldersklasser.

Pressekontakt generelt:

Klubformand:

Lone Secher

Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tlf.: 25413503

 

Klubhus

Silistria
Ørneredevej 15
8270 Højbjerg 
T:  86 27 08 31
M: 29 73 47 18
CVR: 64040618

Sekretariat (ekstern kontakt)

Jan Bille
Mejløvænget 33
8381 Tilst
Tlf. og SMS:    29 73 47 18
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
MobilePay: 54878

Link

Kontakt_qr