Log ind

Log ind med bruger

Årets gang i OK Pan Ungdom

Ungdomsafdelingen i orienteringsklubben Pan Århus har orienteringsløb for børn og unge hele året.
De forskellige aktiviteter er indrettet efter årstiden og hvilke stævner og løb, der er aktuelle. Se en samlet oversigt over årets gang nedenfor.
 
aarets gang
Hygge/nyggetur
Vi indleder året med hygge/nyggetur. Første hele weekend i det nye år. Som Hygge_nyggeordet antyder drejer det sig mest om hygge og samvær. Meget lidt orienteringsløb, men til gengæld meget: boldspil, kortspil, vandpjask, film og andet, der kan gå under betegnelsen hygge og social aktivitet.
Gennem vinteren løber vi natløbstræning for at øve de specifikke teknikker, der knytter sig til denne gren af orienteringsporten. Klubben og ungdomsafdelingen råder over et antal pandelamper, der stilles til rådighed for børn og ungdom.
 
Nightchamp
I februar måned deltager vi i de 3 afsluttende løb i Nightchamp.
Ungdomstræningen byder på fortsat natløbstræning i den mørke tid.
 
Stævneopstart
Marts måned markerer starten på året stævner/åbne løb. Vi Deltager i Nordjysk 2 Dages samt Påskeløb. Typisk arrangerer vi fællestur med overnatning til begge løb.
Det er stadig mørkt i skoven til ungdomstræningen, men dagene bliver hurtigt lysere og i slutningen af marts er pandelamperne overflødige.
 
Dag teknik start
April måned markerer overgangen til den lyse tid. Stævnesæsonen er godt igang og årets første DM'er løber af stablen. DM i natorientering, DM i sprint og DM-ultralang.
Dette er måneden hvor vores børnehold starter op igen, alle børn i alderen 5-9 år og deres forældre er velkomne til at deltage.  Er du nybegynder er dette også et godt tidspunkt at starte med at gå til orienteringsløb. Det kan stadig være lidt køligt så varmt løbetøj er at anbefale. Til ungdomstræningen vil vi typisk øve lidt sprint orientering som forberedelse til DM-sprint.
 
Kristihim
Ungdommens eget løb. hvert år siden 1982 har ungdomsløberne stået for at 20120517 5541arrangere deres eget stævne på Kristi himmelfartsdag - i daglig tale Kristihim. Løbet tiltrækker orienteringsløbere fra det meste af Jylland og ofte stiller en række udenlandske løbere til start. Overskuddet fra løbet går til børne og ungdomsarbejdet i klubben. I maj måned deltager stiller vi som regel hold til verdens største ungdomsstafet til Tiomila i Sverige. Maj måned er også måneden hvor KUM - Kreds Ungdoms Matchen løber af stablen. Ungdomsløberne fra OK Pan er en stor bestanddel af det udtagne hold for Nordkredsen.
Ungdomstræningen har vægt på det orienteringstekniske på alle niveauer. Børnetræning kører ligeledes på fuld damp.
 
SommerafslutningIMG 2360
Slutningen af juni måned markerer afslutningen på forårssæsonen. Vi stiller ofte hold til den traditionsrige Vejlestafet
Børne og ungdomstræningen kører i højt gear og aktivitetsniveauet er højt. De mange lyse timer og den tiltagende varme er dejlig når man løber i den nyudsprungne bøgeskov. Sommerafslutningen er altid fuld af sjov og spas.
 
Sommerferieløb
I sommerferien deltager mange børn og unge og deres familier i orienteringsstævner i ind og udland.
Når skolerne går på sommerferie holder træningen også sommerferie.
 
StævneforberedelseJFM-stafet
August måned markerer starten på den store stævnesæson. Efter en god sommerferie er alle klar til at tage fat på de mange stævner,der følger. JFM Jysk Fynsk Mesterskab individuelt og stafet samt det første af efterårets DM'er DM-mellem er på programmet.
Børne og ungdomstræningen starter op i samme uge som skolen starter, alle er friske og klar til at kaste sig over træningen.
 
DM - forberedelser
September måned er den store DM - måned med DM - lang og DM - stafet på programmet. DM - lang er den klassiske distance. Vi stiller op til både DM - lang og DM - stafet.
Til ungdomstræningen øver vi stafet og specifikke teknikker afhængig af terræntypen til DM. På børneholdet er vi nu så dygtige og fortrolige med skoven og terrænet at de fleste forældre er forvandlet til statister.
 
Efterårstur -  Blodslitet
Efterårsturen i efterårsferien er for mange det første møde med nordisk terræn. Vi øver os i Sverige og deltager i Blodslitet - det norske mesterskab i ultralangdistance. Blodslitet klarer man nemt når man har været flittig med træningen.
Børnetræningen holder afslutning i ugen op til efterårsferien, her skal vi sige farvel til de ældste, der nu er klar til at prøve kræfter til ungdomstræningen. Til ungdomstræningen bruger vi de sidste lyse timer til at pudse teknikken af inden det går løs med natløbstræning efter efterårsferien.
 
Natløb - Nightchamp / vintercup
November måned markerer starten på natløbssæsonen. Vi deltager i Nightchamp og klubbens vintercup. Til Vintercuppen løber alle mod alle efter et handicapsystem. Ungdomsløberne plejer at ligge godt med i toppen af cup'en.
Ungdomstræningen foregår nu i de mørke timer og vi har fundet pandelamperne frem. Ungdomsløberne løber ofe to og to eller med en voksen som skygge og hjælper. Det er igen ved at kræve noget godt varmt løbetøj.
  
Juleafslutning
I december måned er højdepunktet juleafslutningen. Efter et lille sjovt løb giver vi os i kast med en lille julefrokost og derefter den traditionelle julepakke bingo, hvor der er stor hemmelighed omkring de gaver alle har bragt med. Både børn unge og forældre med barnlige sjæle sidder længselsfuldt og venter på at lige præcis det tal de mangler bliver udtrukket.

Klubhus

Silistria
Ørneredevej 15
8270 Højbjerg 
T:  86 27 08 31
M: 29 73 47 18
CVR: 64040618

Link