Log ind

Log ind med bruger

Skoleorientering

Skolemesterskab 2017

Onsdag den 20. september blev der afholdt skolemesterskab/naturløb i Mindeparken. 520 skoleelever fra Aarhus og omegn kæmpede om at blive den bedste skole. Henrik Dagsberg, en af Danmarks bedste matematiklærer, havde lavet en mangepost bane med 20 poster og en sprintbane på 900 meter i fugleflugt.

Dagen begyndte med flot solskin og opvarmning, hvorefter det var ud på de to baner. Ved middagstid kunne stævnelederen, Juul Meldgaard udråbe vinderne. Der var jubel blandt klassekammeraterne til vinderne.

Sprintløbet:

  • Bedste pige 4. klasse, Marie fra Niels Ebbesens skole (13.01)
  • Bedste dreng 4. klasse, Emil fra Stilling skole (11,35)
  • Bedste pige 5. klasse, Amalie fra Mårslet skole (7,54)
  • Bedste dreng 5. klasse, Arda fra Kragelund skole (7,33)
  • Bedste pige 6. klasse, Emma fra Stilling skole (9,01)
  • Bedste dreng 6. klasse, Benjamin fra Stilling skole (6,58)

Mangepost løbet

  • Bedste 4. klasse blev Mårslet skole med 17 poster pr elev
  • Bedste 5. klasse blev Mårslet skole med 18,2 poster pr elev
  • Bedste 6. klasse blev Frederiksbjerg skole med 18,33 poster pr elev (skolemester)

Dansk Orienteringsforbund har publiceret en nyhed fra løbet på deres hjemmeside.

Der blev taget en del billeder under løbet. Link til album 

En lærer fra Katrinebjerg skolen har også taget billeder. Link til John Blæsbjergs album

 

Skolemesterskab i Mindeparken med 324 deltagende børn

I dag har OK PAN afviklet årets skolemesterskab i orienteringsløb i Mindeparken med deltagelse af 13 klasser fordelt på 6 skoler. Vi kunne under hele stævnet opleve en masse glade børn, som fik løbet, fundet poster og hygget sig – på trods af regnen. Banerne fungerede rigtig godt og havde en tilpas udfordring, og en af deltagerne, Herman Skovbjerg på 13 år, der samtidig er medlem i PAN, fandt alle de 20 poster på “valgfri-banen” på 18 minutter; en opgave, som eleverne ellers havde 30 minutter til at klare.
Tovholderen for projektet var Mogens Finderup, og han – samt hjælpere – stod for et flot arrangement, hvor de deltagende børn først fandt poster i valgfri rækkefølge og derefter løb en kort sprintbane.
Seks klasser kom helt fra Stillling Skole i Skanderborg, mens resten af deltagere kom fra Aarhus-området. Men som sidste år var det også eleverne fra Kragelundskolens, der fik den flotte pokal overrakt ved meterskabernes afslutning.

Der var stor ros fra såvel elever som lærere til arrangørerne fra OK PAN, og dagens arrangement fik efterfølgende fin omtale i Jyllandsposten, der havde sendt en fotograf til at dække begivenheden.

Fra resultatlisten kan vi berette, at resultaterne på sprintbanen blev:
3. klasse:
Bedste dreng: Mikkel fra Stilling Skole 3.c
Bedste pige: Freja fra Stilling Skole 3.c
4. klasse:
Bedste dreng: Silas fra N.J. Fjordsgades Skole, Nordlys.
Bedste pige: Liv fra N.J. Fjordsgades Skole, Nordlys.
6. klasse:
Bedste dreng: Mads fra Kragelundskolen 6.b.
Bedste pige: Kristine fra Kragelundskolen 6.b

Kragelundskolen 6.b blev skolemester. De fandt i gennemsnit 18.38 poster i gennemsnit pr. elev ud af 20 mulige på 30 minutter. Dermed gentog eleverne fra Kragelundskolen sejren fra sidste år, hvor de også løb med pokalen.
Stilling skole 3.c blev bedste 3. klasse, som fandt 12,81 poster i gennemsnit pr. elev ud af 20 mulige på 30 minutter
Forældreskolen 4.x blev bedste 4. klasse, som fandt 17,5 poster i gennemsnit pr elev ud af 20 mulige på 30 minutter.

Skolemesterskaber/Naturløb i Mindeparken

I dag var det Århus’ tur til at være vært for en afdeling af de såkaldte Naturløb for skoleklasser fra 3.- 7.klassetrin.

Løbet forgik i Mindeparken med Mogens Finderup som chef for arrangementet, der havde deltagelse af ca 325 skoleelever.

I kan se nogle fotos fra løbet her

/Tutzon

Skolemesterskab i orientering, 24. september


På onsdag, den 24. september, afvikler OK Pans ungdomsafdeling årets skolemesterskaber i orienteringsløb, som i år finder sted i Mindeparken med Mogens Finderup som ansvarlig arrangør. I år følger vi konceptet, som er udstukket af DOF, nemlig at eleverne deltager i to discipliner, et mangepostløb samt en sprintbane.
Til mangepostløbet er der udsat 20 poster, og elevernes opgave er så at finde så mange poster som muligt i løbet af 30 minutter. Denne del af arrangementet foregår i den sydligste del af Mindeparken, hvor der er strøet 20 poster ud i parken – med nænsom hånd.
Sprinten afvikles på en kort sprintbane på ca. 700 meter, der er udlagt i den nordligste del af parken. Posterne skal opsøges i den rigtige rækkefølge, og kontrolsystemet er Sport Ident, så eleverne har mulighed for af klippe “on the flow”. Der er der en præmie til hurtigste elev m/k på hvert klassetrin.
Så nu venter vi bare på, at en række glade børn fra byens skoler skal indtage Mindeparken på onsdag. Der er 6 skoler tilmeldt skolemesterskaberne – fordelt på 13 klasser.

Skolemesterskaber for Århus-skolerne

Ungdomsafdelingen genoptog en gammel tradition, da der her til  formiddag blev afholdt skolemesterskaber for Århus-skolerne.
Der deltog godt 150 elever fra 2 skoler (Viby Skole og Kragelundskolen)
På billedet nedenfor ses de glade elever fra Kragelundskolen der hjemtog den flotte vandrepokal som Århusmester skoleorientering 2013.
SKOLE
 
I kan se nogle fotos fra løbet her og her.
 
 
/Tutzon
 

Instruktion til skolemesterskab

Instruktionen til skolemesterskabet er nu klar. Sidste tilmelding er nu på søndag d. 15. september. Der er pt. tilmeldt 120 elever - men der er plads til flere.
 
 

Skolemesterskab i orienteringsløb Århus

forår 2011 019
Torsdag d. 19. september genoptager OK Pan en gammel tradition med skolemesterskab i orienteringsløb. Alle skoler i Århus kommune er inviteret til at deltage i skolemesterskabet, der består af to konkurrencer i én. En individuel konkurrence samt en skolekonkurrence hvor de tilmeldte kæmper om at blive Århus mester i skoleorientering. Der er allerede nu tilmeldt ca. 110 elever fra Viby skole og Kragelundskolen. Spred gerne budskabet.

Indvielse af skolekort Kragelundskolen

Multisprint
Så fik vi indviet det nyeste skolekort til i Århus. Kragelundskolen lagde sportsplads til da ca. 40 elever på 7. klassetrins idrætslinie fra Kragelundskolen indviede det nyeste skoleorienteringskort i Århus. Endnu et kort til glæde og gavn for børn og unge i Århus der gerne vil løbe orienteringsløb.
 
Kortet over Kragelundskolen er rekognosceret og rentegnet af Christian Bobach, og er frit tilgængelig for Kragelundskolen til at bruge i forskellige sammenhænge og selvfølgelig specielt til orienteringsløb.
 

Beder SFO på skattejagt i Vilhelmsborg

SFO-skattejagt 2En fantastisk dag i Vilhelmsborg. Godt 150 børn fra Beder SFO 1. - 4. kl. var idag på orienterings skattejagt i Vilhelmsborg. Der var store smil, ivrige fødder og masser af røde kinder. Selvom temperaturen kun lige kunne nå op omkring de 0 grader var det ikke at spore på entusiasmen.
 
 
Dagens arrangement var det første af 2 som ungdomsafdelingen arrangerer for en række SFO'er i den sydlige del af Århus.
 
Næste omgang orienteringsskattejagt kommer til at foregå v. Thors Mølle d. 13. marts. Som bevis på at de har været en tur i skoven modtog alle børn en lille folder, som de kan vise til deres forældre, når forældrene spørger hvad de har lavet idag. Folderen kan ses her.

Klubhus

Silistria
Ørneredevej 15
8270 Højbjerg 
T:  86 27 08 31
M: 29 73 47 18
CVR: 64040618

Sekretariat (ekstern kontakt)

Jan Bille
Mejløvænget 33
8381 Tilst
Tlf. og SMS:    29 73 47 18
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
MobilePay: 54878

Link

Kontakt_qr