Log ind

Log ind med bruger

Nyheder

Faste poster

Check de faste poster!

Hvis du er lidt i tvivl om hvor løbeturen skal gå hen, er du altid velkommen til at tage en tur rundt til nogle af de faste poster i Marselisborg og Risskov.

Når du nu er derude, må du meget gerne

1)      Trampe lidt grønt ned rundt om posterne, så de er tydelige

2)      Fortælle mig, hvis der er uregelmæssigheder (Marselisborg og Risskov)

Jeg har lige i dag genetableret startstedet ved Varna og post 32 på Hørhaven-delen, så det er OK.

Hvis du falder over andet, som ikke er tip-top, må du gerne skrive mig en mail (Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.)

Find turfoldere her: https://www.findveji.dk/

Sommerhilsen Kent

EYOC_2017

Ungdoms europamesterskaber.

 

I sidste weekend har der været afholdt European Youth Orientering Championship (EYOC) 2017. Det foregik i Banská Bystrica, Slovakiet. Fra OK Pan var der udtaget 3 løbere til at repræsentere Danmark; Lotte Markussen i D18, Mads Skaug og Mikkel Holm begge i H18.

 

Fredag formiddag blev der løbet sprint i en bjergby (Banská Stiavnica), hvilket kunne ses på de mange højdemeter løberne skulle forcere. I D18 løb Lotte de 2,29 km med 125m stigning i tiden 14.24 min, 2.04 fra den vindende løber fra Finland. Det gav en flot 33. plads af de 97 startende. Mikkel og Mads løb 2,64 km med 170m stigning. Mikkel brugte 14.39 min hvilket var 1.34 efter den vindende løber fra Slovakiet. Mads løb i tiden 16:10 hvilket gav en 61. plads i det store felt på 106 startende. Det var fysisk hårde baner, men ikke særlig teknisk svære. Der var enkelte gode vejvalgs stræk, men ellers var det et spørgsmål om at flyve op af bakkerne, og det kunne Søren Trane Ødum som sikrede en sølv medalje til Danmark i H 16.

Lørdag var der langdistance konkurrence. Igen i et område meget ulig Danmark, da opløbet til mål var op af en alpin skibakke. Der var heller ikke sparet på højdemeterne til dagens baner. D18 skulle løbe 5,03 km med 340m stigning, mens H18 skulle klare hele 435m stigning på 6,39 km. Lotte brugte 67.28 min, 18.49 efter vinderen fra Schweiz. Mikkel blev nr. 38 i tiden 60.15 min, 9.25 efter vinderen fra Frankrig. Mads blev nr. 70 med tiden 72.16 min. Alle danskere kæmpede i de stejle bakker, og der var udsolgt, da de passerede målstregen.

 

Søndag var sidste konkurrencedag og her skulle de løbe stafet. Efter 2 hårde dage, kunne de se frem til endnu en tur op af alpinbakken da stævnepladsen var den sammen som til lang. Der var da heller ikke sparet på højdemeterne, men det var som om de danske løbere var flyvende. Alle leverede super flotte præstationer, hvilket gave en 5. plads til H16 holdet, 4. plads til D16 holdet (kun 9 sekunder fra bronze), 3. plads til mix holdet, hvor Lotte løb 2. tur og en 9. plads til H18 (33 hårde sekunder fra en 6. podieplads). Mikkel løb første tur og skiftede til Mads som nr. 11 (3:46 efter det førende hold). Mads løb holdet op til en 8. plads, men tabte yderligere nogle minutter til teten.

 

En rigtig god og lærerig weekend har det været for de danske løbere. Der skal trænes nogle flere bakker og laves balle øvelser, hvis man skal kunne holde tempo i de kuperede terræner.

Billeder og flere detaljer kan findes på arrangørernes hjemmeside - www.eyoc2017.com/

 

Midtjysk ungdomsliga 2017

 

 

I løbet af foråret har der været fem konkurrenceløb i Midtjylland, der har talt til Midtjysk ungdomsliga. Mange ungdomsløbere fra OK Pan har deltaget.

 

32 ungdomsløbere deltog i divisionsturnering i Fussingø

13 ungdomsløbere deltog i Gudenådysten på Sletten

16 ungdomsløbere deltog i Kristi Himmelfartsløbet i Marselisborg

9 ungdomsløbere deltog i forårsløbet i Grund

8 ungdomsløbere deltog i midsommerløbet i Skelhøj

Alle fik konkurrenceerfaring og mulighed for at løbe i ukendt terræn, undtagen den ene gang, hvor vi selv stod for løbet. To af vores ungdomsløbere nøjes ikke kun med erfaring, de vandt deres klasse.

Casper Staehelin Blakskjær blev samlet vinder i H 12

Jonas Damm Als blev samlet vinder i H 14

Sommerafslutning i ungdomsafdelingen

 

 

Mandag den 19. juni blev der holdt sommerafslutning til ungdomstræning. Den almindelig træning blev skiftet ud med skov stratego og smuglerløb. Det skønne vejr, betød at flere ungdomsløbere tog en dukket i Aarhus bugt, inden den stod på grillpølser og salat.

 

Der skulle også kåres juni månedens løber. Det blev igen en der har fået titlen før, men Anna Nykjærs kamp for at komme tilbage efter et langt skadesforløb skulle hædres. Hun har stille og roligt trænet sig op samtidig med at hun styrketræner og lave udstrækningsøvelser efter hver træning. Anna deltager flittig i konkurrencer og står ikke tilbage for at tage til Sjælland mv. eller at tage af sted som eneste pige. De sidste løb i år har hun vist at hun måske endnu ikke er den hurtigst men at hun bliver hurtigere og hurtigere og puster de bedste i hendes årgang i nakken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Træningen for starter op efter sommerferien mandag den 14. august, hvor træningen vil blive tilrettelagt anderledes med fokus på aldersrelateret træning.

Minitræning for 5 -7 årige mandage kl. 16.30-18.00

Børnetræning for 8 – 10 årige mandage kl. 16.30-18.00

Ungdomstræning for 11 – 15 årige mandage kl. 17.00-19.30

Juniortræning for 16 – 20 årige mandage kl. 17.00-19.30

Trailløbeskole for 10 -20 årige onsdage kl. 18.00-19.00

Jukola 2017

I denne weekend var 18 løbere afsted til dette års udgave af Jukola/Venla - verdens største orienteringsstafet. OK Pan har gode erfaringer med at vinde, men ambitionerne i år var ikke på det niveau.
Klubben stillede med et godt damehold og to herrehold, men alle landsholdsløberne er fraværende, da de forberedte sig til VM i Estland - hvorfor der er ikke er nogen placeringsmæssige ambitioner. Så turen havde mere fokus på udvikling, og nogle af juniorerne fik da også lov at prøve kræfter med førsteholdet.

Med den baggrund var det imponerende, at dameholdet kunne løbe en placering hjem som nummer 118 - ud af 1300 hold! Det er blot 5 placeringer dårlige end sidste år.
Herrernes førstehold klarede igen at få et bedre resultat end damerne, på trods af en relativt længere rutsjetur fra 51 til 100 (ud af 1600 hold!). Andetholdet havde et anderledes godt løb og hentede 20 placeringer i forhold til sidste år og endte som nummer 125 - blot 20 minutter efter førsteholdet. Mon de kunne mærke ånden i nakken?

 

Junior VM 2019

Kære Pan-løbere

Om 2 år arrangerer OK Pan og Silkeborg OK Junior VM i orienteringsløb, så sæt allerede nu et stort kryds i kalenderen den 6.-11. juli 2019. Det bliver en fantastisk uge for de mange unge løbere, som kommer fra hele verden for at konkurrere – og for os! Forberedelserne til arrangementet har været i gang længe, og inden vi ser os om, er det 2019.

Under selve Junior VM-ugen er der brug for mange frivillige kræfter til at få arrangementet til at køre på skinner. Nøgleordene for det frivillige arbejde er samarbejde og fællesskab. Der er mange forskellige opgaver, som skal løftes, og der helt sikkert brug for dig – uanset hvor længe du har løbet orienteringsløb. OK Pan er en stor klub med medlemmer i alle aldre og med mange forskellige kompetencer, og sammen med medlemmerne i Silkeborg OK kan vi lave et fantastisk arrangement.

Som frivillig kan du være med hele ugen eller blot nogle enkelte dage. For alle, der har lyst, vil der være fælles overnatning og bespisning på Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole. Senere i år vil der blive udsendt en medlemsundersøgelse til alle medlemmer i klubben, og allerede her kan du melde din interesse. Når vi kommer nærmere, vil der komme mere information om selve Junior VM-ugen og de opgaver, som skal bemandes.

Lad os sammen gøre Junior VM 2019 til en fest!

Med venlig hilsen

Emma Klingenberg

Frivillige-koordinator for JWOC 2019

Fire ungdomsløbere fra OK Pan udtaget til VM og EM

I pinsen var der ni ungdomsløbere fra OK Pan, der deltog i testløbene til EM og VM, som foregik på Nordsjælland og arrangeret af FIF Hillerød. Der var store forventninger til vores løbere, da flere af løberne har nogle rigtige flotte resultater fra foråret bag sig, med flere DM medaljer. Lørdag blev der løbet sprint, søndag mellem distance og mandag lang distance.

 

Desværre klarede vores løbere sig ikke så godt i de Nordsjællandske skove, som forårets præstationer ellers tydede på, så det har været med spænding de har ventet de sidste par dage, for at høre hvad beslutningen fra juniorlandsholdstrænerne var. Der skulle udtages 6 drenge og piger til VM og 4 drenge og piger i henholdsvis 17-18 og 15-16 til EM.

 

Men det lykkedes fire ungdomsløbere fra OK Pan at blive udtaget til henholdsvis VM og EM. VM foregår i Finland, Tampere fra den 9. til den 16. juli. EM foregår i Slovakiet fra den 29. juni til den 2. juli.

 

Stort tillykke til løberne og held og lykke i Finland og Slovakiet. Vi ser frem til at følge jer.

 

Andreas Bock blev udtaget til VM med en 1. plads i sprint, en 12. plads i mellem og en 6. plads i lang

Mads Skaug blev udtaget til EM med en 10. plads i sprint, 5. plads i mellem og 4. plads i lang

Mikkel Holm blev udtaget til EM med en 6. plads i sprint, 8. plads i mellem og 5. Plads i lang

Lotte Markussen blev udtaget til EM med 8. plads i sprint, 9. plads i mellem og 8. plads i lang

Klubmesterskab søges

Om knap 5 måneder - den 4. november - er det både koldt og blæsende - og klubmesterskab!

Vi mangler en banelægger, som evt. også har en ide til et terræn. Hvis du har lyst til at lave dette års legendariske klubmesterskab, så nævn det for en fra bestyrelsen - eller sekretæren (Jan Bille).

 

Månedens løber i maj 2017

 

’Lige-ved-og-næsten’ er et udtryk, som dækker godt over denne månedens løber.

Rasmus har ikke løbet i så mange år, men har på de år udviklet sig helt utroligt både fysisk og teknisk. Han er rigtig hurtig og løber mellemsvære baner uden problemer.

Rasmus har klaret sig rigtig godt til de konkurrencer han har deltaget i, dog ikke fået toppræstationer. Derfor udtrykket ’Lige-ved-og-næsten’.

Der har lige været et bom på en enkelt post. En plads som nummer to i Midtjysk Ungdomsliga vidner også om ’Lige-ved-og-næsten’.

Rasmus er altid i godt humør og har masser af gå på mod.

Rasmus har været på tale flere gange som månedens løber.

Denne gang blev det så ikke ’Lige-ved-og-næsten’, men da blev det.

Dette som en påmindelse om at næste gang bliver det ikke ’Lige-ved-og-næsten’, men da lykkedes det.

2017.04.18

Nyt referat fra bestyrelsen

18. april 2017

Du finder det HER.