Log ind

Log ind med bruger

Nyheder

Månedens løber i april

Månedens løber april, Casper Blakskjær

Der er mange løbere at vælge imellem, alligevel kunne vi ikke komme udenom denne gang at vælge en løber, der allerede har fået titlen månedens løber og så ikke længere tid siden end i oktober.

Weekendens præstationer med to DM medaljer til sine første individuelle mesterskaber er så ekstra ordinær en flot præstation, at den måtte hædres. Mange ungdomsløbere drømmer om at vinde DM medaljer og mange kæmper for det uden at det lykkedes, så det er ikke bare noget man gør. Men Casper gør. Det er dog ikke tilfældigt han kan. Han har talentet, men også motivationen for hele tiden at blive bedre både teknisk og fysisk og deltager flittig i mandagstræning, tørtræning, onsdagstræning og lørdagstræning. Han er også modig og tager til flere konkurrenceløb, også når de foregår på Sjælland. Derudover oplever vi at Casper altid har en glad og positiv indstilling til træningen.

7 DM medaljer til Pan ungdom

7 DM medaljer til Pan ungdom på en weekend

I weekenden den 22. og 23. april blev der kæmpet om DM i medaljer i Støvring og Rold skov. Lørdag stod den på DM sprint i Støvring by og søndag var det DM ultralang i Rebild bakker og Rold Vælderskov.

19 ungdomsløbere var tilmeldt DM sprint og fire løbere kunne tage hjem fra DM sprint med en medalje om halsen. Mads Skaug viste sin fantastiske form ved at vinde guld i H 20, bedste juniorklasse. I denne klasse kom en anden løbere fra OK Pan også på skammelen, nemlig Mikkel Holm, der viste, at han også behersker denne distance.

I bedste klasse for juniorpiger, D 20 blev det til en bronzemedalje til Caroline Finderup. Hun lå ellers ved publikumspassagen til sølv, men bommede posten efter publikumspassagen. Der var flere potentielle medaljekandidater, der bare ikke fik det til at lykkedes på dagen. Men endnu en medalje blev det til og det noget overraskende, da Casper Blakskjær vandt bronze i H 12. Casper begyndte til orienteringsløb for et år siden og har udviklet sig både fysisk og teknisk på meget kort tid, så det lykkedes ham at hjembringe en medalje fra sit første DM individuel.

Dagen efter var det nogle helt andre færdigheder der skulle i brug. Kun 10 ungdomsløbere havde tilmeldt sig. Alligevel blev det også denne dag til medaljer. Mads Skaug viste sin stabilitet og løb endnu en medalje hjem i H 20, nemlig en sølvmedalje. Casper Blakskjær viste at medaljen fra dagen før ikke kun skyldes held, men fordi han har talent for at finde poster og løbe stærkt. Denne gange blev det til en sølvmedalje for ham i H 12. Den tredje medaljør blev Emilie Skov Dalgaard i D 12. Hun havde været uheldig til sprinten og var ikke blevet registreret ved en post. Så hun har brug for revanche og det blev til en flot bronze medalje til hende. I D 20 var Caroline Finderup lige udenfor medaljeskamlen på en fjerde plads.

 

Top 50 til herreholdet

Efter ungdoms- og dame-stafetten var det ingen hemmelighed, at det var meget tungt og meget svært terræn, man skulle ud i på herrestafetten - især om natten. På første tur løb Jakob Edsen en fornuftig tur og skifted til Tue Lassen som nr. 84 knap et kvarter efter. Tue hentede en hel del på teten på en første del af banen, men satte det så til på et langstræk, hvor han løb sig helt væk i et diffust område uden noget at læse sig inde på. "Jeg forsøgte hele tiden at finde noget distinkt, der måtte være på kortet - en sten, et stub, et eller andet," fortæller han. Derefter var det en kamp i mål, hvor han trods alt kun har tabt 3 minutter - og hentet 12 placeringer.
 
Claus Bloch sætter lidt til på den efterfølgende korte tredjetur, og sender Eskil Schøning ud på Lange Natten på 16,7 km! Eskil taber en hel del tid, men ingen placeringer. Han løber ikke alene, men "de andre ville ikke tage initiativ og ventede hele tiden på mig - selv om de ovenikøbet kom med gode råd undervejs. Jeg har aldrig snakket så meget på et løb før," undrer han sig.
 
Også Jonas Munthe og Niklas Ingwersen taber tid, men ikke placeringer på de følgende ture, mens Rasmus Djurhuus og Magnus Dewett på 7. og 8. tur henter nogle placeringer og bringer holdet tæt på top 50. Rasmus syntes selv, at han havde løbet et fornuftigt løb rent teknisk, men det gik ikke så hurtigt. Han taber dog kun 8 minutter til teten på de 11,5 km.
 
Så er vi nået til de sidste to ture, hvor Jeppe Ruud - som så mange andre - holder placeringen, men taber tid. Han sender Andreas Boesen ud på sidste turens 15,5 km på en 52. plads. Den lykkedes det Andreas at ikke blot at holde, men hente et par placeringer, så slutresultatet bliver en 48. plads - næsten to timer efter vinderne! Han løb fornuftigt med kun et enkelt lille bom (på tv-posten), men "det er det hårdeste Tiomila, jeg nogensinde har været med til." Noget en hel del andre også kan skrive under på.
 
At holdet kunne blive nummer 48 med næsten to timer op indikerer, hvor svært og hårdt, det var. I toppen var det et rent udskillelsesløb, hvor IFK Göteborg med ikke specielt hurtige, men perfekte, løb kunne se sig i front med 10 minutter på den sidste tur, fordi de andre hold havde bommet undervejs. Det satte de ikke over styr, og kunne løbe i mål som overlegne vindere. Sværhedsgraden illustreres også af, at en af KooVees løbere stoppede op ved startpunktet og så ud til at vente på Lillomarka for ikke at løbe alene - hvorefter de begge løb ud i et bom. 
 
 

Top 15 til dameholdet

Det blev ikke til en gentagelse af sidste år sejr - hvilket nok også havde været overraskende, hvis det var lykkedes. Målsætningen om en top 10 placering kom heller ikke til at holde stik i det tunge Göteborg-terræn - endda med start direkte op ad bakke! Men det var lige ved.
 
Caroline Gjøtterup på første tur var spændt, og skulle lige løbe nerverne af. Planen var at løbe selvstændigt, men også følge med i,hvad de andre gjorde - sådan halvt af hvert. Det gik godt, men - som forventet - med et par småfejl undervejs, og hun kommer i mål lige knap 5 minutter efter teten.
 
Anden tur var endnu en Caroline - Finderup - og hun gennemfører også sin strategi: At planlægge sit eget løb og løbe efter det. De sidste to poster blev hun dog fanget af krydsgaflinger og kom i tvivl om sin retning, og tjekkede for meget kort i stedet for at stole på sin orientering. "Og så var terrænet utroligt hårdt!" Hun kommer i mål 11 minutter efter teten.
 
Cecile Klysner har den lange midtertur, og det går rigtig godt i starten, hvor hun henter både tid og placeringer. Men midt på banen bommer hun et langstræk fælt. Vejvalget var godt nok - det korteste og med færrest højdemeter - men hun kommer for langt. "Jeg skulle være blevet sammen med Emily Kemp," konkluderer hun bagefter. Hun  kommer godt igen efter bommet og henter igen en del placeringer samt et helt minut på teten. Slutresultatet er dog knap 15 minutter efter.
 
Det bliver ved det ene større bom for holdet, idet Josefine Lind på den korte fjerdetur godt nok har nogle svej, men er udmærket tilfreds med et fint teknisk ogs tabilt løb. Hun sender Maja Alm ud på en 27. plads 18 minutter efter teten, og så går der Pac-Man i det i bedste Simone Niggli stil. Maja løber et perfekt løb og henter gennem hele løbet ind på teten - i alt mere end 5 minutter - og ikke mindst placeringer og kommer ind som nummer 15 - med blot 30 sekunder op til en 13. plads, hvor det kunne have været en gentagelse af duellen fra sidste års Tiomila med Nydalen SK's Anne Margrethe Hausken Nordberg. "Det var faktisk meget sjovt," synes hun.
 
Men hun er ikke den eneste, der laver det nummer. Tove Alexandersson, Store Tuna, Judith Wyder, Göteborg-Majorna OK, og Natalia Gemperle, Alfta-Ösa OK, kommer ud med hhv. 7, 5 og 4 minutter op til førende Tampereen Pyrintö. Tove henter tidligt Judith og det tog kører stærkt. Natalia henter forspringet og kommer op og fører, men bagfra kommer toget. Ved næstsidste post - og en ret let post - laver Natalia en grov fejl, og slipper ikke bare Tove, men også 6 andre hold forbi. I mål er Tove 7 sekunder foran Judith med Tamperen Pyrintö på tredjepladsen 15 sekunder længere nede. Tove har dagens hurtigste tid (på sidsteturen), mens Maja har den næsthurtigste knap 2 minutter efter.
 
                   
 

På vej til Tiomila

I disse timer er den første "bølge" af Pan-løbere på vej til Tiomila, og det fortsætter de næste to døgn indtil 75 af klubbens medlemmer befinder sig på Partille Vandrerhjem. Vandrerhjemmet spiller rollen som "base camp" for denne historisk store delegation - aldrig har der været så mange afsted før. Tiomila finder i år sted i Partille ved Göteborg med ungdomsstafet lørdag formiddag, damestafet lørdag eftermiddag og herrestafet natten mellem lørdag og søndag. Pan stiller med 2 ungdoms-, 4 dame- og 3 herrehold, og i alt er der over 1000 hold med.

Sidste år vandt førsteholdet hos damerne, og de hører også til blandt favoritterne i år. Målsætningen er en top-10 placering. Hos herrerne er der ikke nogen egentlig placerings-målsætning, men forrige år klarede de en bedre placering end damerne.

Damernes førstehold består af Caroline Gjøtterup, Caroline Finderup, Cecilie Klysner, Josefine Lind og Maja Alm. Start er kl. 13.15 med forventet målgang 17.42.

Herrernes førstehold består af Jakob Edsen, Tue Lassen, Claus Bloch, Eskil Schønning, Jonas Munthe, Niklas Hjort Ingwersen, Rasmus Djurhuus, Magnus Dewett, Jeppe Ruud og Andreas Boesen. Start er kl. 21.00 med forventet målgang søndag morgen ca. kl. 07.00.

Ungdomsstafetten starter lørdag kl. 10.30 med forventet målgang ca. kl. 12.00.

Se mere på http://tiomila.se/ hvor der også er live-dækning af hele tiomila-døgnet.

 

 

Banelæggere søges!

OK Pan og Silkeborg OK skal arrangere JWOC, VM i orientering for juniorer, i juli 2019.

En af de vigtige opgaver bliver at lægge baner, dels til JWOC konkurrencerne, dels til det publikumsløb, som klubberne arrangerer sideløbende med JWOC. Styregruppen for JWOC søger derfor et antal banelæggere fra de to klubber.

Til JWOC konkurreres der på følgende distancer:

  • Sprint
  • Lang
  • Mellem, kvalifikation og finale
  • Stafet

Der konkurreres i 2 klasser, H-20 og D-20, såvel individuelt som stafet. Til stafetten er der 3 løbere pr. hold.

Til publikumsløbet har vi ikke lagt os endeligt fast på distancer eller antallet af klasser/baner, men et foreløbigt oplæg er:

  • En sprintprolog, som ikke indgår i den samlede konkurrence.
  • En samlet konkurrence over 5 løb med distancerne: Sprint, 2 x Mellem og 2 x Lang.

I den udstrækning, det kan lade sig gøre, skal publikumsløbene foregå i de samme terræner, og gerne samme dage, som JWOC konkurrencerne, og gerne også på (dele af) JWOC-banerne.

Vi har allerede nu tre banelæggere, der har meldt sig til at lægge nogle af JWOC-banerne, men vi søger flere personer fra de to klubber, der vil påtage sig en af de øvrige banelægningsopgaver. I de terræner, hvor der både skal være JWOC og publikumsløb, tænker vi at der skal være 3 personer om den samlede banelægningsopgave: en banelægger for JWOC, en banelægger for publikumsløb, og én, der koordinerer på tværs af de to opgaver.

Til JWOC er der offentliggjort en bruttoliste af terræner, som er omfattet af skovlukning (embargo). Oversigtskort over terrænerne kan ses på http://goo.gl/PWhG7D. Vi kan endnu ikke sige præcis, hvilke af terrænerne der skal løbes i. Det afhænger af, hvilke skovtilladelser vi kan få. Der arbejdes lige nu med at søge skovtilladelser, og vi forventer at have en afklaring i løbet af sommeren.

Til publikumsløbene kan der evt. også skulle bruges andre terræner, fx sprintprolog i Silkeborg, eller andre skove ved Silkeborg, hvis kabalen med at arrangere JWOC konkurrencer og publikumsløb i samme skove ikke kan gå op.

Har du spørgsmål kan du kontakte Kell Sønnichsen, OK Pan, eller Mogens Hagner, Silkeborg OK.

Er du interesseret i en banelægningsopgave, som banelægger eller koordinator, så skriv en mail med dine ønsker til Mogens Hagner: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

På vegne af styregruppen for JWOC
/Mogens Hagner

 

Fuldt hus på Fussingø

Flot vejr og Fussingø var de fine rammer om dagens divisionsmatch. Det startede ellers med overskyet og overraskende koldt, og alle gik rundt og overvejede, hvad de skulle have på under løbet. Men solen brød igennem, og det blev helt lunt.

I modsætning til det normale, var det denne gang Horsens OK, og ikke Silkeborg OK, der var de nærmeste konkurrenter. Aalborg OK fik som forventet "prygl" af alle. Vi vandt alle matcher, men det var lidt spændende undervejs, hvor netop matchen mod Horsens vekslede, men endte med en sejr på blot 9 point. Så det var godt, at en så stor mængde var mødt op; vi var ikke mindre end 81 tilmeldt!

Vi vandt pænt på de to længste herrebaner - med bl.a. rent bord i H40/45 - men det var tydeligt, at Horsens var uhyggeligt stærke blandt de yngre piger (D12, D14 og D16).

Klub Point Matchpoint
OK Pan 436-298 6
Horsens OK 419-328 4
Silkeborg OK 373-345 2
Aalborg OK 218-475 0

 

Bagedyst

Ungdomsafdelingen mødte Tobias fra Bagedysten

>>>>>NU MED RIGTIGE LEVENDE BILLEDER: Se det hele her <<<<<<<

Ungdomsløberne og Jeanette Finderup fik en stor overraskelse under dagens opvarmning.

Jeanette og 30 ungdomsløbere blev på sidste del af dagens opvarmning mødt af Tobias Hamann (vinder af DR´s "Den store bagedyst" i 2014) og et DR-kamera. Tobias standsede opvarmningen og overrakte en meget overrasket Jeanette, et avanceret tårn af stablede påskeæg, som selvfølgelig alle var flot dekoreret og lavet af mørk chokolade i super kvalitet.


Efter overrækkelsen blev Tobias udfordret til at tage et kapløb mod ungdomsløberne op ad trappen ved Ørnereden - Tobias klarede det i meget fin stil!

Baggrunden for dette møde i skoven var, at DR kontaktede klubben og efterspurgte en frivillig ildsjæl, som Tobias måtte belønne med et hjemmelavet påskeæg. Pan har mange frivillige ildsjæle, så der var mange muligheder, men Jeanette og en flok børn var et super godt setup.
Optagelsen kommer på Facebook i forbindelse med markedsføringen af et nyt program, hvor Tobias er vært.

Vintercup vinder 2017

Samlet vinder af Vintercup 2017

I mandags skulle vi også hædre en anden ungdomsløbere. Nemlig Herman Skovbjerg, der blev samlet vinder af Vintercuppen 2016/2017.

Herman har været flittig til disse tirsdagstræninger, valgt at løbe classic og gjort det rigtig godt samlet, så det lykkedes at blive nummer et foran flere af verdens bedste løbere, som Tue Lassen og Søren Bobach.

Stort tillykke til Herman.

Han fik overrakt vandrepokalen, Simonas Hæderspris samt en plade chokolade.

Månedens løber marts 2017

Mikkel Holm, månedens løber

Mandag den 27. marts var sidste mandag i marts og der skulle kåres månedens løbere.

Denne løbere blev dog først hædret i mandags, da han var mod sædvanen ikke deltog i ungdomstræningen. Månedens løber i marts blev Mikkel Holm. For fire år siden valgte han at flytte klub til OK Pan, trods at han bor i Nim mere en times kørsel fra Silistria. Alligevel er han trofast til ungdomstræning og øvrig aktiviteter i klubben.

Mikkel har i mange år trænet systematisk og haft en evne til at motivere sig selv til at træne og blive bedre. Dette betyder at han bare bliver ved med at udvikle sig og utroligt at følge, hvordan det er muligt for Mikkel hele tiden at rykke sig. I efteråret blev han som første års junior udtaget til juniorlandsholdet og er dermed blandt de bedste i Danmark.

Forrige weekend til Danish Spring, som er det første store internationale stævne i Danmark, viste han hvor godt han var lykkedes med vinterens træning. Søndag blev han bedste danske løbere i H 17-20, trods han er første års juniorløber. Lørdag blev han 3. bedste danskere, lige efter de to andre Pan løbere, Andreas og Mads. Derudover er Mikkel altid en der bidrager positivt til fællesskabet.