Log ind

Log ind med bruger

Nyheder

Nyttige vejledninger

Der er kommet rigtig mange ny medlemmer i klubben på det seneste.

Jeg husker selv, at det som ny i sporten kan være meget svært at finde oplysninger om det ene og det andet. Man kan selvfølgelig altid spørge, og folk er altid meget glade for at fortælle, og det er jo også en måde hvorpå man kan lære andre medlemmer at kende.

Engang imellem kan det dog være rart, at sidde lige så stille for sig selv og læse om tingene i fred og ro. I det tilfælde kan DOF,s hjemmeside være et godt sted at søge hen. Når man lige har fundet ud af hvordan siderne er strikket sammen, er der rigtig mange nyttige og spændende ting at finde.

Der er især tre ting jeg vil fremhæve som særligt nyttige for ny medlemmer. Det var de i hvert fald for mig. De to første kan med fordel gemmes på mobilen, så de er lige ved hånden.

Det første dokument er signaturforklaringen, som indeholder alle de signaturer der bruges på et O-kort. De er i sagens natur nødvendige at kende. Dem finder du her: >>>>>>>

Det andet er post beskrivelserne, som er en oversigt over alle de symboler der kan anvendes i de postbeskrivelser man finder i tabellen på o-kortene. Postbeskrivelserne er en meget detaljeret beskrivelse af posternes type og placering. Listen er suppleret med en oversigt over alle typer af poster med en lille skitse, der viser hvordan posten vil se ud i terrænet. Beskrivelserne finder du her: >>>>>>>

Det tredje og sidste dokument, "Værd at vide som deltager", er en gennemgang af en masse af de praktiske ting der findes omkring sporten og konkurrencerne. Der er gennemgang af løbstyper, hvilke klasser man kan melde sig til, hvordan er en stævneplads indrettet og mange andre ting omring det Dokumentet finder du her: >>>>>>>

Check det ud. Jan

Kom til træningsløb i morgen i Rosenholm SkovKortet er nytegnet til klubmesterskabet sidste år og kun brugt denne ene gang Så gå ikke glip af denne enestående chance til at løbe i denne dejlige skov. Starten er som vist på hjemmesiden. Der er afmærkning fra Rosenholmvej ved Rosenholm Slot. 
Jeg har modtaget flg fra banelæggeren:

Hej så er alle posterne i skoven og alt er klart. 
Jeg har vedhæftet et stemningsbillede til hjemmesiden hvis det ikke er for sent 

NightTrail 2017-18

Så er der snart NightTrail igen.

Første afdeling afvikles den 25. oktober.

Skynd dig at gå ind på løbets hjemmeside og meld dig til.

www.nighttrailaarhus.dk

Divisionsfinale 2017

Tilmeld dig divisionsfinalen
 
Pan har kvalificeret sig til DM finalen for hold!
 
Vi har brug for, at alle medlemmer hurtigst muligt tilmelder sig via O-service, så vi kan genvinde mesterskabet. Finalen finder sted d. 24/9 i Finderup.
 
Der er stor brug for alle: fra nybegynder til elite og alle der imellem - også dig, der ikke er i så god form for tiden!
 
Tilmeld dig med det samme!
 
Har du spørgsmål, så kontakt din træner eller klubbens sekretær.
 
Vi ses i Finderup
Lone Secher , formand
 
 

Kend din klub

"Kend din klub"-aften
Bestyrelsen og mange af klubbens udvalg afholder "Kend din klub"-aften tirsdag d. 19. september kl. 20.00 efter klubtræningen og i forbindelse med fællesspisningen.
Formålet med aftenen er at udbrede kendskabet til de funktioner, der ligger bag en velfungerende klub. 
 
Dagsorden:
 
- Velkomst ved bestyrelsen
- Lidt om bestyrelsens arbejde
- Præsentation af klubbens udvalg (v. udvalgsformænd/medlemmer i udvalgene)
- Input fra deltagere
- Hjælp din klub
 
Vi forventer, at afrunde mødet ca. kl. 21.15, og håber, at rigtig mange medlemmer har lyst til at få større kendskab til klubben. 
Hvis du har lyst til at deltage i fællesspisningen inden mødet, kan du tilmelde dig via Facebook fra d. 16/9.
 
På bestyrelsens vegne
Lone Secher, formand

Vi er divisionsfinalen, men...

Det blev lidt for spændende til dagens divisionsmatch i Rold Skov. Horsens OK lavede rod i den sædvanlige dyst mellem Silkeborg OK og os om, hvem der skulle vinde. Faktisk lavede de allerede rod i det i forårets divisionsmatch, hvor de vandt over Silkeborg. I dag vandt de over både Silkeborg og os! Så Horsens OK fik 6 point i dag (alle slog Aalborg OK). Og Silkeborg slog os også, men med blot 2 løbspoint. De fik derfor 4 point i dag og Pan kun 2 point. Det gav en slutstilling i 1. division:

Horsen OK: 10

OK Pan: 8

Silkeborg OK: 6

Aalkborg OK: 0

Så vi skal med i divisionsfinalen i Finderup/Morville den 24/9. Men det var altså ikke med en overbevisende opvisning i dag.

Specielt kan man se, at vores sædvanlige dominans på bane 1 (H20, H21 og H35) var ikke-eksisterende. Faktisk var vores løbere på banen stort set også ikke-eksisterende. Vi havde kun 3 gennemførende løbere - og ingen i H21! Dertil 1 disk og 2 ej-startet. Så får man ikke mange point, og selv Aalborg OK var ved at slå os på den bane.

Månedens løber i august

Månedens løber i august

Det var et enigt trænerteam, der lå bag beslutningen om at Sara Guldmann skulle være månedens løber i august.

Sara deltog i sommerskolen sidste sommer og startede derefter til ungdomstræning.

Sara udmærker sig på alle parameter. Hun er en god kammerat, der altid møder glad og motiveret til træninger. Hun er flittig til træninger, deltager ofte både mandag, onsdag og lørdag i træninger. Dette betyder at Sara er i en god form og kommer hurtig frem i skoven. Desuden betyder det, at hun udvikler sig som løber og allerede her et år efter hun startede med at løbe orienteringsløb skal til at løbe mellemsvære baner.

Sara deltog i sit første konkurrenceløb sidste år til DM finalen for hold, men har allerede i år løbet flere konkurrencer og deltog i weekenden i både JFM stafet og JFM lang, Desuden deltager Sara også i kurser og sommerlejre.

Jysk-fynsk mesterskab lang i Stenderup skovene

Stenderup skovene ligger ned ud til Koldingfjord. Det er østjysk skov med stejle slugter, dybe grøfter og grønsager i mandshøjde, hvor lidt krigere instinkt er væsentligt. Teknikken skulle der også være styr på, da detaljerigdommen var stor og flere vejvalgsmuligheder på langstrækkene.

 

Anders Secher i H 14 var dagens store overraskelse. Han klarede opgaven så flot, at det resulterede i en sølvmedalje.

 

I H 18 var det ikke nogen overraskelse at OK Pan var på toppen af sejrskamlen, men at vi tog alle tre medaljer var en overraskelse. Mikkel Holm vandt guld, Andreas Bock vandt sølv og Mads Skaug vandt bronze. H 18 løb samme bane som H 20. Hvis de tre pandrenge havde stillet op i H 20, ville de ligeledes have placeret sig på de tre øverste pladser.

 

Men det var ikke de eneste medaljer der blev hentet hjem til OK Pans ungdomsløbere. I H 12 vandt Casper Blakskjær en sølvmedalje, i D 12 vandt Emilie Dalgaard en bronzemedalje og i H 16 vandt Asbjørn Kaltoft ligeledes en bronzemedalje.

 

Desuden blev det til guld og sølv i D 20 til henholdsvis Caroline Finderup og Sofie Secher.

 

Sara Guldmann stillede op i klassen D 14 B, som ikke er en mesterskabsklasse, men det forhindrede hende ikke i at vinde og tage en præmie med hjem.

 

JFM stafet, de yngste piger på toppen

Lørdag den 26. August blev der løbet Jysk-Fynsk mesterskab i stafet. Det var i de yngste piger i D 12 klassen der kom helt på toppen af præmieskamlen og fik guld. De kan nu kalde sig jysk-fynsk mestre det næste år. På holdet var Emilie Dalgaard, som løb første tur, Iris Skammelsen som løb anden tur og Regina Kaltoft der løb tredje tur.

 

I klassen H/D 43 kæmpede holdet med Anders Secher på første turen, Casper Blakskjær på anden turen og Søren Skaug på tredje turen ligeledes med om medaljerne. Desværre blev det lige ved og næsten. Søren Skaug blev sendt ud som nummer fire på tredje turen med godt et minut op til nummer tre, som var Horsens OK med Jakob Klærke på sidste tur. Søren Skaug formår at komme op og lukke det hulllet på et minut, men må se jeg bespurtede i opløbet og dermed være 10 sekunder fra en bronzemedalje. Uanset hvad, var det en flot præstation af holdet.

 

I H 20 klassen var der store forventninger til OK Pans drenge, med Andreas Bock på første turen, Mikkel Holm på anden turen og Mads Skaug på tredje turen. De lagde sagde også i spidsen fra start og førte stafetten komfortabel fra start til slut. Desværre viste det sig at en af posterne ikke var blevet registreret, så guldmedaljen blev byttet ud med en diskvalifikation. Uanset denne, viste holdet at vi kan have store forventninger til holdet, når der om 14 dage, skal kæmpes om DM medaljer på Fyn.

 

 

Midgaardsormen 2017

Efter DM mellem blev en god flok ungdomsløbere i Sorø og slog lejr på stævnepladsen. Man havde medbragt små telte som blev slået op i rundkreds omkring klubteltet. Klokken 18 var grillen klar og der blev stegt pøler og spist pasta- kartoffelsalat, så depoterne var fyldt op og man kunne give den gas igen til natten og morgendagens konkurrence. Der skulle dog lige hygges omkring grillen og steges skumfiduser.

 

Klokken 22 gik starten til Midgaardsormen. OK Pan havde to hold med i Thorklassen, som er en timandsstafet. Der var givet plads til fire ungdomsløbere på første holdet og en ungdomsløbere på andet holdet. Derudover havde OK Pan to hold med i Tjalfeklassen, som er en femmands stafet for løbere under 14 år.

 

Klokken 22 er det mørkt, så Marie Møller og Jonas Als, som løb hver deres første tur, blev sendt ud i fælles start i en mørk skov. Det virkede ikke til der var noget som generede dem. De kom ind lige efter hinanden, som nummer to og tre og kunne sende henholdsvis Casper Blakskjær og Rasmus Myrup ud i en flot position. De holdt den flotte position hele vejen rundt, selvom der blev rykket rundt på nogle af de andre hold. Casper kom i mål og sagde han aldrig havde løbet så godt. Så kan man ikke gøre det bedre.

 

De to panhold i Thorklassen var også rigtig godt med og lå ligeledes på en 2. og 3. plads efter natturene. Nu blev stafetten sat i stå, så vi alle kunne finde telte, soveposer og liggeunderlag og få en god nats søvn. Klokken 7.00 stod Sorø orienteringsklub klar med gratis morgenmad. Klokken 9.00 gik første start i Thorklassen, hvor panholdene skulle ud og jagte og blive jagtet.

 

Klokken 9.30 gik første start i Tjalfeklassen. Det er intens at løbe stafet og sjovt, når man ikke kun løber for sig selv, men for hele holdet og det i højere grad er holdets samlede præstation der tæller. Alle gjorde deres bedste. Det ene Tjalfehold endda så godt at det resulterede i en 3. plads.  Første holdet i Thorklassen med fire ungdomsløbere heriblandt Søren Skaug, som var yngste mand på holdet med sine 15 år havnede på en fornem tredje plads, hvor alle ungdomsløberne præsterede rigtig godt.