Log ind

Log ind med bruger

Nyheder

JFM stafet, de yngste piger på toppen

Lørdag den 26. August blev der løbet Jysk-Fynsk mesterskab i stafet. Det var i de yngste piger i D 12 klassen der kom helt på toppen af præmieskamlen og fik guld. De kan nu kalde sig jysk-fynsk mestre det næste år. På holdet var Emilie Dalgaard, som løb første tur, Iris Skammelsen som løb anden tur og Regina Kaltoft der løb tredje tur.

 

I klassen H/D 43 kæmpede holdet med Anders Secher på første turen, Casper Blakskjær på anden turen og Søren Skaug på tredje turen ligeledes med om medaljerne. Desværre blev det lige ved og næsten. Søren Skaug blev sendt ud som nummer fire på tredje turen med godt et minut op til nummer tre, som var Horsens OK med Jakob Klærke på sidste tur. Søren Skaug formår at komme op og lukke det hulllet på et minut, men må se jeg bespurtede i opløbet og dermed være 10 sekunder fra en bronzemedalje. Uanset hvad, var det en flot præstation af holdet.

 

I H 20 klassen var der store forventninger til OK Pans drenge, med Andreas Bock på første turen, Mikkel Holm på anden turen og Mads Skaug på tredje turen. De lagde sagde også i spidsen fra start og førte stafetten komfortabel fra start til slut. Desværre viste det sig at en af posterne ikke var blevet registreret, så guldmedaljen blev byttet ud med en diskvalifikation. Uanset denne, viste holdet at vi kan have store forventninger til holdet, når der om 14 dage, skal kæmpes om DM medaljer på Fyn.

 

 

Midgaardsormen 2017

Efter DM mellem blev en god flok ungdomsløbere i Sorø og slog lejr på stævnepladsen. Man havde medbragt små telte som blev slået op i rundkreds omkring klubteltet. Klokken 18 var grillen klar og der blev stegt pøler og spist pasta- kartoffelsalat, så depoterne var fyldt op og man kunne give den gas igen til natten og morgendagens konkurrence. Der skulle dog lige hygges omkring grillen og steges skumfiduser.

 

Klokken 22 gik starten til Midgaardsormen. OK Pan havde to hold med i Thorklassen, som er en timandsstafet. Der var givet plads til fire ungdomsløbere på første holdet og en ungdomsløbere på andet holdet. Derudover havde OK Pan to hold med i Tjalfeklassen, som er en femmands stafet for løbere under 14 år.

 

Klokken 22 er det mørkt, så Marie Møller og Jonas Als, som løb hver deres første tur, blev sendt ud i fælles start i en mørk skov. Det virkede ikke til der var noget som generede dem. De kom ind lige efter hinanden, som nummer to og tre og kunne sende henholdsvis Casper Blakskjær og Rasmus Myrup ud i en flot position. De holdt den flotte position hele vejen rundt, selvom der blev rykket rundt på nogle af de andre hold. Casper kom i mål og sagde han aldrig havde løbet så godt. Så kan man ikke gøre det bedre.

 

De to panhold i Thorklassen var også rigtig godt med og lå ligeledes på en 2. og 3. plads efter natturene. Nu blev stafetten sat i stå, så vi alle kunne finde telte, soveposer og liggeunderlag og få en god nats søvn. Klokken 7.00 stod Sorø orienteringsklub klar med gratis morgenmad. Klokken 9.00 gik første start i Thorklassen, hvor panholdene skulle ud og jagte og blive jagtet.

 

Klokken 9.30 gik første start i Tjalfeklassen. Det er intens at løbe stafet og sjovt, når man ikke kun løber for sig selv, men for hele holdet og det i højere grad er holdets samlede præstation der tæller. Alle gjorde deres bedste. Det ene Tjalfehold endda så godt at det resulterede i en 3. plads.  Første holdet i Thorklassen med fire ungdomsløbere heriblandt Søren Skaug, som var yngste mand på holdet med sine 15 år havnede på en fornem tredje plads, hvor alle ungdomsløberne præsterede rigtig godt.

 

21 ungdomsløbere til DM mellem i Sorø

Lørdag den 19. august deltog 21 ungdomsløbere fra OK Pan i DM mellemdistance ved Sorø. Det gav en fantastisk stemning på stævnepladsen, hvor panløberne havde taget opstilling ved målslusen og heppede klubkammerater i mål fra sidste posten til målslusen. Sidste posten var lidt tricky og målslusen var op ad en bakke, så der var brug for alt det opbakning man kunne få.

 

Mellemdistancen handler om at løbe sikkert i så høj fart som muligt. Den ungdomsløber fra OK Pan, som beherskede dette bedst var Andreas Bock Bjørnsen, der vandt sølv i klassen H 20.  Atter engang viste Andreas at mellemdistancen er en disciplin han behersker, ved både at have styr på teknikken og hastigheden. I samme klasse fik Mads Skaug en flot 4. plads. I D 20 blev det til en 6. plads til Lotte Markussen.

 

I H 12 blev det ligeledes til en 4. plads til Casper Blakskjær. Han var ikke tilfreds med sit løb, hvor han lavede flere fejl. I samme klasse skal der også lægges mærke til Isak Grøn der fik en fornem 6. plads. Isak løber mange konkurrencer og forbedrer sine placeringer fra løb til løb.

 

I D 12 betød nogle ærgerlig fejl for både Emilie Dalgaard og Freja Hedegaard, at de ligeledes var uden for medaljerækken. Det blev til en 7. plads til Emilie og en 8. plads til Freja, kun et minut fra en sølvmedalje. Absolut en fornem præstation af især Freja, der stillede op i sit første DM. Resultatet viser at hun har styr på tempoet.

 

Banerne i D/H 13-14 skal udelukkende være mellemsvære. Dette levede banelæggeren ikke helt op til og flere stræk kunne i højere grad karakteriseres som svære, fremfor mellemsvære. Det udfordrede løberne fra OK Pan, men alle klarede udfordring hæderligt.  Den der klarede udfordring bedst var ligeledes en debutant til DM, nemlig Jonas Als, der fik en fornem 6. Plads og dermed kan kalde sig den 6. bedste i Danmark.

 

 

I H 15-16 blev det ligeledes til en 6. plads til en OK Pan løber, nemlig Asbjørn Kaltoft.

 
 

Revideret træningsplan for de mindste!

 

Det var oprindeligt planen at de største af de mindste vi har til træning i klubben, nemlig 'børn' fra 8 til 10 år, skulle træne og spise med den ældre ungdoms gruppe, men da træningerne ligger forskudt og flere har børn i både børne- og minigruppen, dropper vi denne idé og kører træningen som vanligt for børnene, 16.30-18.00, sammen med minigruppen. Planen kan ses her nedenfor. 

 

Dato

Minitræning

 

Børnetræning

14/8

Introduktion

Vi skal ud i skoven og se på noget nyt og spændende terræn. Vi skal prøve at ’bippe’ nogle poster og også følge en rute tilbage til klubhuset.

Introduktion

Vi skal ud i skoven og se på en masse forskellige ting og prøve at finde dem på kortet. Vi skal lede efter bestemte genstande i terrænet og finde poster på vej tilbage til klubhuset.   

 

21/8

Ud i skoven

Vi skal igen se på nyt og spændende terræn og følge en rute tilbage til klubhuset.

Find en sø, en sti og en bakketop

Vi skal ud i skoven og se på en masse forskellige ting og finde dem på kortet. Vi skal løbe i nyt terræn og finde poster på vej tilbage til klubhuset.

 

28/8

Ud i skoven

Vi skal se på endnu mere nyt og spændende terræn og se om vi kan finde nogle af de ting vi kan se ude i skoven på kortet.

Et kryds, en cirkel og en prik

Vi skal ud i skoven og se på en masse forskellige ting og både finde dem på kortet og på ’definitionen’. Vi skal løbe i nyt terræn og finde poster på vej tilbage til klubhuset.

 

3/9 (søn.)

-         

Konkurrence

Der er klubturnering (divisionsmatch) for klubben og børnetræning tager afsted for at prøve at løbe en rigtig orienteringskonkurrence, i Rebild. Der vil blive fundet kørsel til dem der ikke tager deres forældre med og træner Camilla Bevensee m.fl. vil være ansvarlig og også være der til at starte børnene derude.

 

4/9

Regnbuetræning

Vi skal se på de farver der er på et kort og prøve at finde nogle af de ting, der er sorte på kortet ude i skoven.

Hvor peger den røde pil hen?

Vi skal have styr på hvad et kompas er for noget og hvordan vi bruger det til at vende kortet sådan, at det passer med hvordan skoven vender.

 

11/9

Regnbuetræning

Vi skal se på de farver der er på et kort og prøve at finde nogle af de ting, der er blå på kortet ude i skoven.

Hvor peger den røde pil hen?

Vi skal igen øve os i at vende kortet rigtigt med kompasset og så skal vi også prøve at pege i den retning vi så bagefter skal løbe.

 

18/9

Regnbuetræning

Vi skal se på de farver der er på et kort og prøve at finde nogle af de ting, der er grønne på kortet ude i skoven.

Hvor peger den røde pil hen?

Igen skal vi øve os i at vende kortet rigtigt og så skal vi prøve at tage en kurs med det og prøve at følge kursen hen til nogle poster.

 

24/9 (søn.)

-         

Konkurrence

Der er klubturnering (divisionsmatch) for klubben og børnetræning tager afsted for igen at prøve at løbe en rigtig orienteringskonkurrence, denne gang i Finderup ved Viborg. Der vil blive fundet kørsel til dem der ikke tager deres forældre med og træner Camilla Bevensee m.fl. vil være ansvarlig og også være der til at starte børnene derude.

 

25/9

Regnbuetræning

Vi skal se på de farver der er på et kort og prøve at finde nogle af de ting, der er brune på kortet ude i skoven.

Højeste top og dybeste slugt

Vi skal se på og løbe i bakker. Der er både op og ned på et kort og det skal vi prøve at få styr på ved at løbe både op og ned.

 

2/10

Post-amok

Vi skal finde og ’bippe’ en hel masse poster, alle mulige steder i skoven.

 

Op eller ned?

Vi skal se på og løbe i bakker. Der er både op og ned på et kort og det skal vi prøve at få styr på ved at løbe både op og ned.

 

9/10

Afslutning – sjov og spas

Vi skal lave sjov og spas med børnene fra børnetræning og der vil både være præmier og kage.

Afslutning – sjov og spas

Vi skal lave sjov og spas med børnene fra minitræning og der vil både være præmier og kage.

 

 

 

 

 

 

Klubben søger klubtrænere

”Det er megafedt at være klubtræner OK Pan!”

- Emma Klingenberg, Klubtræner

 

Klubben søger klubtrænere

Til oktober går Emma på barsel, og OK Pan har derfor brug for en eller flere nye klubtrænere.

Klubtrænerens vigtigste opgave er at planlægge og gennemføre tirsdagstræningerne (o-tekniske træninger) som et bredt tilbud til klubbens mange forskellige medlemmer.

Klubtrænerrollen kan sagtens fordeles mellem flere personer. Kerneopgaverne er:

·       Teknisk oplæg og banelægning til hver tirsdagstræning

·       Print af baner

·       Organisering af postudsætning og -indsamling (uddelegeres til klubbens medlemmer)

·       Formidling af træningsplan på OK Pans hjemmeside (og evt. Facebook)

Derudover er der en række andre opgaver, som en klubtræner eller et team af trænere med fordel kan tage sig af:

·       Velkomst af nye medlemmer

·       Organisering af fællesspisning

·       Nyhedsformidling (fx omkring klubturer, divisionsmatch, DM’er m.m.)

·       Organisering af Vintercup

Har du lyst til at være klubtræner eller være del af et klubtræner-team, kan du kontakte Emma (29675962/Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.). Prik også gerne din ven på skulderen, hvis du mener at han eller hun vil være super god i rollen som klubtræner!

 

O-skole

Selvom vi først starter op med træning i næste i uge i OK Pan, så har der være masse af træning på programmet i den forløbne uge. Mere end 30 børn havde meldt sig til sommer o-skole, hver dag fra kl 9.30 til 14.00. Hjalte Thomsen, Caroline Finderup og Sofie Secher stod for o-skolen.

Trænerne beretter om glade deltager med mod på en masse udfordringer. Og udfordrninger fik de i form af flodvandring, mosefodbold, labyrinttræning, intens stafet samt individuel konkurrence, som et rigtig løb. Alle deltagerne udviklede sig meget fra mandag til fredag og har lært at løbe på kurvekort og at bruge kompas. Mange deltagere gav udtryk for at de synes det har været virkligt sjovt at deltage og gerne vil løbe mere orienteringsløb. Forhåbentlig ser vi nogle af disse skønne børn til træning på mandag.

Nedenstående billeder er vinderne af staffetten og den individuelle konkurrene.

 

 

Ny sæson starter

Selv om det har været sommerferie, så har orienteringsverdenen ikke været på stand-by som resten af samfundet. I juli var der både VM, Junior-VM og World Games. Ved alle tre stævner, havde klubben medlemmer med. Maja Alm løb selvfølgelig med meget af medie-opmærksomheden (og medaljerne), men blandt de løbere, der løber nationalt for Pan, så var det dejligt at se, at Søren Bobach var tilbage i topform til The World Games, der kun finder sted hvert 4 år. Han med til at vinde sprint-stafetten, og på sprinten blev han overraskende nummer 6. "Det troede jeg ikke, at jeg havde farten til," var hans kommentar bagefter.

Sommeren er nu ved at være slut, og en ny sæson starter. Allerede i lørdags havde vi det første træningsløb i efterårssæsonen. Det var velbesøgt med over 50 deltagere.

I næste uge starter både børne-, ungdoms- og senior-træningen op igen. Det gøres med et tilbud om to dages introduktion til orienteringsløb for nye løbere - se mere her: http://www.okpan.dk/web/introdage-2017-2.html

 

Nyt og tilpasset tilbud for de mindste!

 

Børnetræningen i OK Pan Aarhus havde igen en rigtig god forårssæson med mange og glade børn. Vi i klubben vil gerne sørge for, at vi hele tiden har et tilbud, der passer vores medlemmer og som er så godt som muligt. Derfor har vi besluttet at dele børnetræning op i to efter sommerferien. Vi er så heldige endelig at have trænerressourcerne til det. Vi vil lave en opdeling, da vi oplever at flere af de ældre (8-9 årige) børn der har været i børnetræningsgruppen har givet udtryk for at de ikke bliver udfordret nok og har endt med at kede sig. Det er rigtig svært at tilpasse en aktivitet til en gruppe børn der er så forskellige steder i deres udvikling, både fysisk og kognitivt, som man er i aldersspændet 4-9 år og vi mener derfor at en opdeling vil gavne alle børnene. De nye grupper ser ud som følger:

-          4-7 år Minitræning

-          8-10 år Børnetræning

Både Minitræning og Børnetræning vil starte på samme tidspunkt som Børnetræning ellers har gjort og vil ligeledes være hver mandag, 16.30-18.00. Der er opstart for begge grupper i klubhuset (Ørneredevej 15, 8270 Højbjerg) hvorefter der er forskellige oplæg og aktiviteter for hver af grupperne i området omkring klubhuset.

Minitræning vil primært fokusere på leg og skovtilvænning, dog med et islæt af ’Find-vej-i’ indover og med en markeret let orienteringsbane til sidst på træningen. Børnetræning vil være mere som børnetræning har været tidligere, med deciderede orienteringstekniske aktiviteter og en mindre grad af leg. Tidligere børnetræner Camilla Bevensee vil lave alle baner til begge grupperne og der vil være en forældrebane, som forældrene kan løbe imens børnene er til træning, som er fælles for begge grupper, med start og mål ved klubhuset. Afrundingen af hver træning med kage vil være fælles i den lille stue i klubhuset.

Fordelingen i de to grupper vil ske til første træning og vil primært være på baggrund af alder, men ønsker man som forældre, eller vurderer trænerne, at et barn vil få mere ud af, at være i den ene eller den anden gruppe på trods af, at alderen ikke stemmer overens med ovenstående, er det selvfølgelig intet problem.

Trænerne håber at i glæder jer lige så meget som vi gør!

Vi ses i skoven…

Introdage august 2017

 

Introduktion til orienteringsløb.

 

Vi afholder endnu en gang introduktion til orienteringsløb, og det er helt gratis at deltage.

Introduktionsforløbet tager udgangspunkt fra Silistria, som er vores klubhus på Ørneredevej 15 i Marselisborgskoven.

Her er fine muligheder for at du kan klæde om og få opbevaret dit skiftetøj i huset.

Introduktion for børn (5-9 år) foregår i et 2-dages forløb mandag den 14. og 21. august med start klokken 16:30.

Introduktion for unge (10-20 år) foregår i et 2-dages forløb mandag den 14. og 21. august med start klokken 17:00.

Introduktion for voksne foregår i et 2-dages forløb tirsdag den 15. og 22. august med start klokken 18:00.

Det er en god ide at man så vidt muligt deltager i begge dage, da der er tale om en fortløbende introduktion med forskellige emner.

 

Kom til tiden, medbring skiftetøj og håndklæde. Vi har masser af varmt vand og der er måske tændt op i saunaen.

 

Yderliger info følger her på siden. Glæd dig, det bliver rigtig sjovt.

 

Postarbejde og fællesspisning

Hej kære Pan-løber!

Den 15. august starter tirsdagstræning op igen, og allerede uge efter - den 22. august - er der fællesspisning.

I planen her kan du se, om du er sat på til at hjælpe med postarbejde eller fællesspisning i de kommende tre måneder. Hvis datoen ikke passer så godt, er du velkommen til at bytte med en anden.

PLAN: Postarbejde og fællesspisning

Rigtig god sommer til alle - vi ses på Silistria!
Bedste hilsner Emma

Klubhus

Silistria
Ørneredevej 15
8270 Højbjerg 
T:  86 27 08 31
M: 29 73 47 18
CVR: 64040618

Sekretariat (ekstern kontakt)

Jan Bille
Mejløvænget 33
8381 Tilst
Tlf. og SMS:    29 73 47 18
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
MobilePay: 54878

Link

Kontakt_qr