Log ind

Log ind med bruger

Nyheder

Kristi Him Løbet, Resultater

Så er der resultater og stræktider fra årets Kristi Himmelfarts Løb.

Se dem her

Kristi him Løbet 2017

 

 

 

 

 

Kristi Himmelfartsdag arrangerer ungdomsløberne i OK Pan orienteringsløb i Marselisborg skov med start fra Hørhaven.

Alle er velkomne. Der har sørget for rigeligt kort til åbne baner og baner i flere længder og sværhedsgrader, der er kiosk og børnebaner.

Så kom en tur i skoven og nyd det gode vejr.

Instruktioner og startlister er klar og du finder dem her: Kristi him løb 2017

Klubtur 2017 aflyst :-(

I år var planen at lægge klubturen i den anden weekend af juni - ikke den første, som vi plejer. Men det har åbenbart ikke været en succes. Med kun 21 tilmeldinger - der er indløbet nogle afbud i forhold til listen på tilmeldingssiden - så er der for langt op til et rentabelt antal deltagere.

Dette er meget ærgerligt, men vi må konstatere, at folk er vant til, at turen ligger den første weekend i juni og ikke som nu, den anden weekend i juni. Flere "sædvanlige" deltagere har fortalt, at de troede, at det lå den første weekend, og at de har andre planer.

Min vi forsøger igen næste år. Samme sted, men første weekend i juni!

Hvis du allerede har betalt for klubturen, så får du selvfølgelig pengene igen. Send kontonummer til kasseren (Kell Sønnichsen - Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) inden 1. juni. Derefter bliver beløbet sat ind på din løbskonto.

 

 

Ny redaktør

Nogle har måske bemærket, at det er lang tid siden, der sidst er udkommet et nummer af Pan-Posten. Nogle har måske også bemærket, at vi har efterlyst en ny redaktør til bladet. De to ting hænger sammen.

Men nu har vi fået en ny redaktør, og der kommer et blad inden sommerferien. Redaktøren er Ellen Winther Mortensen. Hun startede på Universitetet sidste sommer og har knap nok været medlem af klubben en måned endnu - men har i mange år været medlem af Hvalsø OK. Tag godt imod hende - samt hendes og resten af redaktionens opfordringer til at skrive til bladet.

/Kell, Anni og Ellen.

 

Forebyggelse af skader

Nogle ungdomsløbere får desværre skader og må derfor i perioder holde længere pause med orienteringsløb. Det synes vi er super ærgerligt for løberen. Flere af vores ungdomsløbere har fået god hjælp af Klaus Hansen i forbindelse med skader. Klaus Hansen er medlem af klubben og ansat i JustHealth - Kiropraktik & Idrætsklinik. Onsdag den 10. maj fra kl 18.00-20.00 afholder ungdomsafdelingen en aften om forebyggelse af skader for ungdomsløbere og deres forældre med Klaus Hansen og hans chef Michael Justad. «Kiropraktor Michael Justad og massør Klaus Hansen har tilsammen 50års erfaring indenfor træning, rehabilitering og forebyggelse af idrætsskader - de vil gerne dele deres erfaring med os i et foredrag, der vil være mulighed for spørgsmål bagefter»

Feminahjælpere

Kære klubkammerater - vi mangler hjælpere til FEMINA-løbet !!

Årets udgave af FEMINA kvindeløb foregår den 7. juni 2017. Vi skal have en masse hjælpere, så vi kan tjene penge til klubbens arbejde og give kvinderne en rigtig god tur i skoven.

Vi mangler hjælpere såvel formiddag (Fra kl. 10:00 til ca. 14:00) til opsætning af stævneplads som om eftermiddag/aften (Fra ca. kl. 17:00 til ca. 21:30) til hjælp med afvikling af løbet samt til nedpakning af stævneplads. Børnefamilier kan naturligvis går hjem tidligere - ca. kl. 20:00, når de sidste løbere er ved at være i mål.

TILMELD DIG HERhttp://www.okpan.dk/web/component/rsevents/event/1702-femina-hjaelpere?Itemid=425

Mange hilsner
Henriette Kranker & Per Dahl

23 Ungdomsløbere til Tiomila

23 ungdomsløbere fra OK Pan deltog i Tio-mila

23 ungdomsløbere fra OK Pan deltog i Tio-mila i weekenden, som fandt sted i Partille ved Göteborg. Vi deltog med to ungdomshold, med 6 løbere på hver, 1 løbere havde fået plads på et fælles stafethold for Horsens og Silkeborg, 5 juniordrenge løb herrestafetten og 4 juniorpiger løb damestafetten.

Ungdomsturen var en del af den fælles Pan tur, dog havde vi booket Herkulesgården til overnatning. Fredag stod den på silende regn. Der var mulighed for tre Tio-mila relevante træninger. En træning fredag formiddag, en fredag eftermiddag og en fredag aften. Der var dog ingen, der deltog i alle træningerne.

Lørdag var regnen holdt op og vi rykkede ud på Tio-mila stævnepladsen. Ungdomsstafetten gik som den første. Med 315 hold i ungdomsstafetten og optil seks på hver hold, så var det en stor oplevelse. Et hold skal bestå af minimum to piger. Da vi i øjeblikket er i overskud af drenge, havde vi lavet et første hold med det rigtige antal piger og som var med i konkurrencen og et andet hold, som udelukkende bestod af drenge og derfor ikke kunne være med i konkurrencen.

Daniel Schmidt løb første turen. Han havde fået startnummeret 260, som betød han blev placeret bagerst i startfeltet og derfor skulle bruge mange kræfter for at kæmpe sig op gennem feltet samtidig med at den første stejle bakke til startpunktet skulle passeres. Men allerede ved første melde post lå han med helt fremme som nummer syv. Ved næste melde post lå han som nummer seks. Desværre ryger han i en forkert gafling og kommer ind som nummer 73, 4.35 minutter efter de førende.

På anden tur løb Emilie Dalgaard og Marie Møller Nielsen. De bommer begge første posten, men resten af ruten er det Marie der har det lange ben foran. Hun løber holdet 20 pladser op, kun 4.18 efter de førende på en 53. plads.

På tredje turen blev Søren Skaug og Asbjørn Kaltoft sendt ud på den 3,8 km lange bane. Det bliver Asbjørn der kommer hurtigst rundt. Han løber 8 placeringer ind, så holdet nu ligger på en 45. plads, 11.14 efter de førende.

Sidste turen skulle løbes af en pige og den lod faldt på Anna Nykjær. Anna løber stadig D 13-14, hvor mange af dem hun skulle løbe imod er 2 år ældre. Anna løb en rigtig flot sidste tur, uden de store fejl. Hun tabte forventeligt tid til de førende og dermed også placeringer.

Holdet havnede på en 96. Plads, 24.18 efter de førende. Absolut en godkendt præstation, når alle undtagen Daniel kan deltage næste år og flere også de kommende år.

Løberne på drengeholdet, som var uden for konkurrence præsterede ligeledes rigtig flot og fik gode erfaringer til kommende Tio-mila.

Resten af Tio-mila døgnet blev anvendt på at følge damestafetten og herrestafetten og heppe på klubbens dygtige løbere og især de dygtige juniorløbere, som prøvede kræfter med de rigtige seje.

Der blev sovet mindre, heppet mere og frosset rigtig meget, da temperaturen nærmede sig nulpunktet. Men tørvejr, sol og nutella ad libitum gjorde alt muligt. Søndag formiddag var de fleste ungdomsløbere klar til endnu en træning inden turen gik hjem mod Danmark.

 

Månedens løber i april

Månedens løber april, Casper Blakskjær

Der er mange løbere at vælge imellem, alligevel kunne vi ikke komme udenom denne gang at vælge en løber, der allerede har fået titlen månedens løber og så ikke længere tid siden end i oktober.

Weekendens præstationer med to DM medaljer til sine første individuelle mesterskaber er så ekstra ordinær en flot præstation, at den måtte hædres. Mange ungdomsløbere drømmer om at vinde DM medaljer og mange kæmper for det uden at det lykkedes, så det er ikke bare noget man gør. Men Casper gør. Det er dog ikke tilfældigt han kan. Han har talentet, men også motivationen for hele tiden at blive bedre både teknisk og fysisk og deltager flittig i mandagstræning, tørtræning, onsdagstræning og lørdagstræning. Han er også modig og tager til flere konkurrenceløb, også når de foregår på Sjælland. Derudover oplever vi at Casper altid har en glad og positiv indstilling til træningen.

7 DM medaljer til Pan ungdom

7 DM medaljer til Pan ungdom på en weekend

I weekenden den 22. og 23. april blev der kæmpet om DM i medaljer i Støvring og Rold skov. Lørdag stod den på DM sprint i Støvring by og søndag var det DM ultralang i Rebild bakker og Rold Vælderskov.

19 ungdomsløbere var tilmeldt DM sprint og fire løbere kunne tage hjem fra DM sprint med en medalje om halsen. Mads Skaug viste sin fantastiske form ved at vinde guld i H 20, bedste juniorklasse. I denne klasse kom en anden løbere fra OK Pan også på skammelen, nemlig Mikkel Holm, der viste, at han også behersker denne distance.

I bedste klasse for juniorpiger, D 20 blev det til en bronzemedalje til Caroline Finderup. Hun lå ellers ved publikumspassagen til sølv, men bommede posten efter publikumspassagen. Der var flere potentielle medaljekandidater, der bare ikke fik det til at lykkedes på dagen. Men endnu en medalje blev det til og det noget overraskende, da Casper Blakskjær vandt bronze i H 12. Casper begyndte til orienteringsløb for et år siden og har udviklet sig både fysisk og teknisk på meget kort tid, så det lykkedes ham at hjembringe en medalje fra sit første DM individuel.

Dagen efter var det nogle helt andre færdigheder der skulle i brug. Kun 10 ungdomsløbere havde tilmeldt sig. Alligevel blev det også denne dag til medaljer. Mads Skaug viste sin stabilitet og løb endnu en medalje hjem i H 20, nemlig en sølvmedalje. Casper Blakskjær viste at medaljen fra dagen før ikke kun skyldes held, men fordi han har talent for at finde poster og løbe stærkt. Denne gange blev det til en sølvmedalje for ham i H 12. Den tredje medaljør blev Emilie Skov Dalgaard i D 12. Hun havde været uheldig til sprinten og var ikke blevet registreret ved en post. Så hun har brug for revanche og det blev til en flot bronze medalje til hende. I D 20 var Caroline Finderup lige udenfor medaljeskamlen på en fjerde plads.

 

Top 50 til herreholdet

Efter ungdoms- og dame-stafetten var det ingen hemmelighed, at det var meget tungt og meget svært terræn, man skulle ud i på herrestafetten - især om natten. På første tur løb Jakob Edsen en fornuftig tur og skifted til Tue Lassen som nr. 84 knap et kvarter efter. Tue hentede en hel del på teten på en første del af banen, men satte det så til på et langstræk, hvor han løb sig helt væk i et diffust område uden noget at læse sig inde på. "Jeg forsøgte hele tiden at finde noget distinkt, der måtte være på kortet - en sten, et stub, et eller andet," fortæller han. Derefter var det en kamp i mål, hvor han trods alt kun har tabt 3 minutter - og hentet 12 placeringer.
 
Claus Bloch sætter lidt til på den efterfølgende korte tredjetur, og sender Eskil Schøning ud på Lange Natten på 16,7 km! Eskil taber en hel del tid, men ingen placeringer. Han løber ikke alene, men "de andre ville ikke tage initiativ og ventede hele tiden på mig - selv om de ovenikøbet kom med gode råd undervejs. Jeg har aldrig snakket så meget på et løb før," undrer han sig.
 
Også Jonas Munthe og Niklas Ingwersen taber tid, men ikke placeringer på de følgende ture, mens Rasmus Djurhuus og Magnus Dewett på 7. og 8. tur henter nogle placeringer og bringer holdet tæt på top 50. Rasmus syntes selv, at han havde løbet et fornuftigt løb rent teknisk, men det gik ikke så hurtigt. Han taber dog kun 8 minutter til teten på de 11,5 km.
 
Så er vi nået til de sidste to ture, hvor Jeppe Ruud - som så mange andre - holder placeringen, men taber tid. Han sender Andreas Boesen ud på sidste turens 15,5 km på en 52. plads. Den lykkedes det Andreas at ikke blot at holde, men hente et par placeringer, så slutresultatet bliver en 48. plads - næsten to timer efter vinderne! Han løb fornuftigt med kun et enkelt lille bom (på tv-posten), men "det er det hårdeste Tiomila, jeg nogensinde har været med til." Noget en hel del andre også kan skrive under på.
 
At holdet kunne blive nummer 48 med næsten to timer op indikerer, hvor svært og hårdt, det var. I toppen var det et rent udskillelsesløb, hvor IFK Göteborg med ikke specielt hurtige, men perfekte, løb kunne se sig i front med 10 minutter på den sidste tur, fordi de andre hold havde bommet undervejs. Det satte de ikke over styr, og kunne løbe i mål som overlegne vindere. Sværhedsgraden illustreres også af, at en af KooVees løbere stoppede op ved startpunktet og så ud til at vente på Lillomarka for ikke at løbe alene - hvorefter de begge løb ud i et bom.