Log ind

Log ind med bruger

Notice
 • Lack of access rights - File 'http:/scontent.faal2-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/21765777_1416946645008881_439690442629171213_o.jpg'
 • Lack of access rights - File 'http:/scontent.faal2-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/21765777_1416946645008881_439690442629171213_o.jpg'
 • Lack of access rights - File '/images/sponsorer/just_health.jpg'
 • Lack of access rights - File '/images/sponsorer/just_health.jpg'

Nyheder

Klubtræner

 

 

Ny klubtræner, juniortræner og elitetræner i Pan.

 
 
 
 
På grund af familieforøgelse (Emma Klingenberg) og udlandsophold (Iben Valery) må vi desværre sige farvel til vores nuværende tirsdagstrænere, Emma Klingenberg, Iben Valery samt Amanda Falck Weber. Alle tre skal have et meget stort tak for deres bidrag til super gode tirsdags træningstilbud.
Derudover sker der også ændringer i ungdomsafdelingen, da Andreas Boesen, som har været juniortræner, også skal til udlandet, ligeledes stor tak for indsatsen til Andreas.
 
Jeg er meget glad for, at vi har fundet en rigtig god afløser, til de ledige trænerjobs: Pr. 1. august har klubben skrevet kontrakt med Jeppe Ruud. 
Jeppe skal varetage rollen som både klubtræner, elitetræner og juniortræner. Jeppe er kendt af mange i klubben, Jeppe har stor erfaring som træner, både som ungdomstræner, klubtræner, elitecentertræner og juniorlandsholdstræner. 
Bestyrelsen, ungdomsudvalget og eliteudvalget glæder os rigtig meget til både samarbejdet og de udviklingsmuligheder Jeppes tilknytning fremadrettet giver Pan.
 
Jobbeskrivelsen ses HER > > > >
 
Mvh
Lone Secher, formand

Fællestræning og -spisning med Silkeborg OK

OK Pan og Silkeborg OK arrangerer JWOC sammen næste sommer. I den anledning inviteres klubbernes medlemmer til fællestræning og -spisning på ved Knøsgården den 23. august. Det bliver en forrygende aften med o-løb, grill-mad og godt selskab. Læs indbydelsen og tilmeld dig HER allerede i dag. 

Jukola 2018, hjemme igen

 

Jukola 2018, hjemme igen.

 

 

I weekenden var 24 PAN’ere afsted til verdens største orienteringsstafet, Jukola, som løbes i Finland (I år foregik stafetten i Lahti). Netop i år var et ganske særligt år, da der var deltagerrekord, hvilket indebar at der var næsten 20.000 løbere var i skoven – fordelt på 1618 damehold og 1892 herrehold. Der var mange gode PAN præstationer – Her er det især værd at fremhæve damernes 1. hold, som kom på en meget flot 10’ende plads.

Damestafetten (Venla)

Som sagt blev damernes 1. hold nr. 10, hvilket pigerne nok gerne ville have solgt stafetten for på forhånd. Der havde nemlig været en del afbud, hvoraf det sidste kom ca. 24 timer før afgang – holdet så derfor noget anderledes ud, end hvordan det oprindeligt så ud på tegnebrættet nogle måneder forinden. Heldigvis var unge Hedvig Gydesen klar på udfordringen, selvom hun ikke kunne få meget tid til at overveje situationen i.

Caroline Gjøtterup løb første tur på holdet, og på trods af to bom på banen, formåede hun reducerer tidstabene, og sendt således Stine Bagger Hagner ud på anden turen som nr. 64 – 5’26 efter teten. Stine viste hvilken stafetløber hun i sandhed er. Udover at være en del af stafetholdet, var Stine også arrangør på turen – dvs. at hun havde mange ting at se til undervejs på turen. Dette formåede Stine at lægge bag sig, og rette fokusset mod stafetten, da det var hendes tur til at løbe. Stine hentede 39 placeringer, og derudover hentede hun 1 minut og 8 sekunder på teten. Hun kunne dermed sende Hedvig ud, som nr. 25 – 4’18 efter det førende hold.

 

 

Hedvig holdte sin placering, og leverede en stabil orienteringspræstation. Dette er meget flot, særligt ud fra den betragtning, at hun aldrig har løbet så stor en stafet før. Hun kunne derved sende Maja Alm ud 9’16 efter det førende hold.

Maja viste endnu engang hendes verdensklasseniveau, og kilometer efter kilometer hentede hun den ene løber efter den anden. Ved sidste posten kunne hun se ryggen af Kristin Löfgren Johansen fra IFK, hvem hun slog i spurten, og dermed kunne hun sikre holdet en meget flot 10’ende plads. Selvom at Maja er en verdensklasseløber, så er det alligevel imponerede, at hun i en situation, hvor hun gerne vil ud hente placeringer, formåede at holde hovedet koldt, og holde sig til den plan, som hun havde lagt sammen med sine holdkammerater – hvilket var at løbe sikker og selvstændig orientering.

Damernes 2. hold leverede en meget stabil præstation, og alle løbere levede op til deres potential, samlet endte holdet som nr. 349. På holdet var Astrid Ank Jørgensen, Emily Temple, Triin Aedmae og Agnete Horup. Særligt er at fremhæve Emily Temple, som virkelig har vist hvilken udvikling hun har gennemgået siden hun startede hendes orienteringskarriere. Emily løb et såkaldt ’pacman-løb’, hvor hun hentede 94 placeringer på hendes anden tur.

 

 

Herrestafetten(Jukola)

På Herrestafetten stillede PAN også med to hold, her blev første holdet nr. 67 og anden holdet nr. 208.

Tue Lassen løb første tur på første holdet, og med en stabil teknisk præstation, viste han hvorfor han var et godt kort at anvende så tidligt på stafetten, og han kunne derfor sende Rasmus Thrane Hansen ud som nr. 33 – 1’51 efter teten.

Rasmus, som virkelig har gjort comeback i denne sæson, og som især imponerede til 10mila (der blev løbet i slutningen af april), havde en mindre god dag på kontoret. Både en krop som ikke helt spillede, og et enkelt bom på 3-4minutter gjorde, at Rasmus sendte Rasmus Djurhuus ud som 58 – 10’23 efter teten.

Når man løber disse store stafetter, så er det en ufattelig stor fordel at være med helt fremme i top 20-30, fordi de pågældende hold inden for denne top 30 alle løber hurtigt, og er meget dygtige til at finde vej. Når man ender længere nede i stafetten bliver løbet derfor mere individuelt, og det kræver enorm styrke at holde fart med de forreste.

Set lyset af dette leverede de resterende fem ture overordnet set rigtig mange gode orienterings-præstationer. Rasmus Djurhuus, som havde følelsen af at have løbet alene hele vejen, løb holdet ind som nr. 49 – 19’12 efter teten. Jonas Munthe lagde hårdt for land, og kunne i starten af banen holde fart med de allerforreste, desværre drillede den skumle næstsidste post Jonas, og her blev det til ca. 3 minutters tidstab. Denne post ser måske nem ud, hvis man ser på kortet, da der er en masse stier på kortet. Men efter ca. 10.000 løbere have været i området forinden, var der kommet en ekstra sti eller to.

Efter Jonas løb Jakob Edsen, der på trods af at have følelsen af aldrig rigtig at kunne mestre det svære moræne terræn, løb en stabil tur uden et egentligt postbom. Jakob sendte sidste års junior Laurits Bidstrup Møller ud på 6. turen. Laurits er det, som man i orienteringssporten kalder for en sand teknikker. Det viste han også til dette års Jukola. Laurits formåede at holde den rette balance mellem løbe stærkt og finde vej, hvilket gjorde at han leverede et løb, hvor han udnyttede sit potentiale – hvilket kendetegner en god stafetløber. Stefan Frands Petersen løb holdet ind som nr. 67, efter at have løbet 15km orienteringsløb. På trods af, at Stefan følte han manglede fysisk overskud, formåede han at kæmpe hele vejen, og teknisk lavede han blot et par 1-minutters tidstab.

Alt i alt var det en stabil holdpræstation, selvom at drengene på forhånd måske havde håbet på en lidt bedre placering.

 

 

Som sagt blev herrernes 2. hold nr. 208. Holdet bestod af Giacomo Frattari, Jeppe Ruud, Henrik Markvardsen, Christian Bobach, Lasse Grøn, Jens Christoffersen og Rasmus Holm Andersen. Her var nogle løbere, som bøvlede med fysikken, og havde derfor en hård nat i den finske skov. Alligevel viste holdet, at når man løber for PAN, så giver man ikke op – man kæmper uanset forholdene. Der er nogle præstationer som særligt skal fremhæves. Giacomo Frattari, som løb førsteturen på holdet. Han manifesterede, at han ved, hvordan man skal gribe en første tur an. Længe lå han sammen med de forreste løbere, som nr. 20-40 stykker. En ærgerlig parallel fejl gjorde dog, at han kom ind som nr. 110 – 6’48 efter. Alligevel viser Giacomo, at han år efter år bliver ved med at udvikle sig som stafetløber. En anden løber som skal fremhæves er Christian Bobach, der med 33’ende bedste tid på stafettens fjerde tur, gjorde det klart, at han bestemt ikke havde glemt, hvordan man løber orienteringsløb. Selv klagede Christian over formen, men med sikker orientering kom man langt i det svære Jukola terræn.

 

 

Udover de mange fine løberpræstationer skal der lyde et stort og anerkende tak til de som fungerede som trænere på turen; Agnete Horup, Christian Bobach, Lasse Grøn, Niklas Ingwersen, Stine Bagger Hagner og Søren Schwartz. De tilsidesatte nattesøvn, og hjalp løberne igennem både dagen og natten – således løberne blot skulle tænke at præsterer bedst muligt.

Niklas.

 

 

 

Tilbud til handicappede

 

Orienteringsløb som tilbud til bevægelseshandicappede

 

Mange stærkt bevægelseshandicappede må indstille sig på en inde-tilværelse uden natur- og friluftsoplevelser.

Sådan behøver det ikke være. Orienteringsløb med roller-vogn og hjælpere er et oplagt tilbud om en meningsfuld ude-aktivitet.

Et hold elever fra Diakonhøjskolens friluftslinje testede mandag d 11. juni muligheden på en særligt tilrettelagt orienteringsbane fra Silistria. Eleverne skiftedes til at indtage rollen som handicappet i roller-vognen og samtidig være den, der styrede orienteringen. Oplevelsen var en konkret øjenåbner for eleverne i forhold til deres fremtidige job som socialpædagoger.

Eleverne havde først gennemført en almindelig begynderbane for at blive fortrolige med et o-kort.

Morten Werling og Lasse Werling var banelæggere og instruktører. Og der var gode tilbagemeldinger fra deltagerne.

Handicap-vogn i aktion på orienteringsbane syd for Silistria.

Jukola 2018 - 24 Pan’ere afsted!

I den kommende weekend (15-16/6), rejser 24 Pan’ere afsted til Finland, nærmere bestemt Lahti (1½ time nord for Helsinki). Her konkurreres - og samles erfaring - imod verdens bedste klubber. Vi sender to herrehold (med syv løbere på hvert hold) og to damehold (med fire løbere på hvert hold) afsted. I år er den 70. gang herrestafetten afvikles, og 41. gang damestafetten afvikles. Der forventes at være ca. 20.000 deltagere fordelt på hhv. 1617 damehold og 1890 herrehold.

Pan har stolte traditioner i denne stafet, især på damesiden, hvor det tidligere er blevet til sejr (i bl.a. 2014). I år har vi både på dame- og herresiden været plaget af afbud (mest grundet skader), men alligevel tror vi på, at vi igen kan levere en masse fine stafetpræstationer. Damernes førstehold, er et ungt hold med masser af potentiale. Hvis de leverer stabile præstationer, kan det ende med et flot resultat. Det samme gør sig gældende for herrernes førstehold, som vi især regner med at kunne være med fremme i løbet af natten. Hvis alle løber stabilt, kan vi også levere et flot resultat her – måske i top 40. Når det så er sagt, så er det selve stafetpræstationerne, som vi vægter højest og resultatmålene kommer i anden række.

Holdopstillingerne er som følger:

Venla (start 16/6 kl. 13.00 dansk tid):

OK PAN 1 - 118 Dette hold løber med GPS

 1. 6,1-6,2 km – Caroline Gjøtterup

 2. 6,1-6,2 km – Stine Bagger Hagner

 3. 5,3-5,4 km – Hedvig Gydesen

 4. 7,8-7,9 km – Maja Alm

OK PAN 2 - 298:

 1. 6,1-6,2 km – Astrid Ank Jørgensen

 2. 6,1-6,2 km – Emily Temple

 3. 5,3-5,4 km – Triin Aedmae

 4. 7,8-7,9 km – Agnete Horup

Jukola (Starter 16/6 kl. 22.00 dansk tid)

OK PAN 1 - 100 Dette hold løber med GPS

 1. 10,9-11,1 km – Tue Lassen

 2. 11,8-12,0 km – Rasmus Thrane Hansen

 3. 12,6-12,8 km – Rasmus Djurhuus

 4. 8,7-8,8 km – Jonas Munthe

 5. 8,6-8,7 km – Jakob Edsen

 6. 10,7-10,8 km – Laurits Bidstrup Møller

 7. 15,0-15,1 km – Stefan Frands Petersen

OK PAN 2 - 125

 1. 10,9-11,1 km – Giacomo Frattari

 2. 11,8-12,0 km – Jeppe Ruud

 3. 12,6-12,8 km – Henrik Markvardsen

 4. 8,7-8,8 km – Christian Bobach

 5. 8,6-8,7 km – Lasse Grøn

 6. 10,7-10,8 km – Jens Christoffersen

 7. 15,0-15,1 km – Rasmus Holm Andersen

Stafetten kan følges her:

Live-tv (koster 16€): http://www.jukola.com/2018/follow-jukola-via-international-pay-tv/

Liveresultater: http://online.jukola.com/tulokset/en/

 

Vedligeholdelse

 

Vedligeholdelsesdag.

 

Fin lille vedligeholdelsesdag i dag.

2 timer, 10 friske Pan’ere, lidt hyggelig morgenmad og en trailer.

Følgende er blevet bedre:

1)      Alle vores poster (store og små) er pæne, har snor og markering. En sækfuld gamle grimme poser er smidt ud.

2)      Omgivelserne er lidt kønnere (gammel bænk smidt ud, to sækfulde krat ved terrassen træ bagved huset nu væk)

3)      Loftet også lidt kønnere – gammel snitzling smidt ud (en sækfuld)

4)      Lidt mere plads i skabene ved kontoret

 

Et ønske ved håndtering af poster.

1.      Brug plastpose eller rygsæk, når du sætter ud

2.      Pak dem sammen med det samme, når du tager dem ned fra grenen. Løb ikke med posterne upakket.

3.      Aflevér posterne, så de er klar til næste bruger. Små poster i kassen i forgangen, store poster på pind på loftet.

4.      Hvis en post er defekt: Reparér den eller læg den på bordet på loftet. Sæt ikke defekt udstyr på plads.

 

Mvh.

Kent / husudvalget

Pan-Posten nr. 680

Noget forsinket er endnu et klubblad nu både leveret medlemmernes postkasser og kan ses her på hjemmesiden.

Som det fremgår, så mangler der en ny redaktør. Og uden redaktør - intet blad. Og uden blad - ingen historie.

 

indSPARK

Hvad er nu det?

MarselisborgCentret er i færd med at lave deres park om, og i den forbindelse er OK Pan blevet inddraget mht. hvordan man kan lave noget orienteringsløb i parken. Før det kommer så langt, så holder man en række arrangementer - indSPARK - og den næste er lørdag 9/6. Her er klubben med og har et lille mangepostløb i parken, som den ser ud nu.

MEN det er ikke et helt almindeligt mangepostløb - eller rettere, man skal have eller påføre sig et handicap for at deltage! Grupper bestående af kørestolsbrugere og blinde skal rundt og finde og stemple posterne. Blinde?!? Ja, det har vi også fundet ud af, hvordan kan lade sig gøre. Hvis du er nysgerrig, så er det den 9/6 kl. 11 ved bygning 1 i MarselisborgCentret, P. P. Ørums Gade 11, 8000 Aarhus.

Se også indbydelsen.

 

DM sprint 2018

 

DM sprint 2018

 
 
I weekenden var vi en stor flok PANere til DM sprint i Hillerød. Overvejende ungdomsløbere.
 
Flotte resultater og medalje til 8 forskellige ungdomsløbere.
Blandt andet debut medalje i D12 til Laura Hornbæk og guld, sølv og bronze i H20. 
 
Herudover var der medalje til Rasmus Djurhuus i H21 og Jan Thomsen i H55.
 
Hermed et link til en masse billeder: https://photos.app.goo.gl/gB58FV3MX734obn83
Fotos af Thomas Als.

Indspark

 

 

 

 

Deltag i "Indspark"

Jeanette og Kell har været involveret i OK Pans bidrag til aktiviteter omkring det nystartede rehabiliteringscenter på det gamle Marselisborg hospital.

Den 9. juni fra klokken 11 til 13 vil der være mulighed for, at prøve deres koncept.

Du kan læse programmet for dagen samt beskrivelse af øvrige aktiviteter på stedet i denne PDF.

Klubhus

Silistria
Ørneredevej 15
8270 Højbjerg 
T:  86 27 08 31
M: 29 73 47 18
CVR: 64040618

Sekretariat (ekstern kontakt)

Jan Bille
Mejløvænget 33
8381 Tilst
Tlf. og SMS:    29 73 47 18
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
MobilePay: 54878

Link

Kontakt_qr